Jaktiabloggen

Gäddfajten 2015 – Finaldagen

Nicklas Hallnor – Jaktia Pro Team Fiske – har deltagit i finalen för Gäddfajten 2015. Finalen går på Åland. Läs hans dagbok här.

26 september

Finalen är avgjord, men tyvärr räckte det inte hela vägen. Efter att ha startat riktigt starkt på förmiddagen hade jag gått upp i en stabil ledning. Vid lunchbreaket låg jag på 14 fångade gäddor. Tvåa låg Magnus och Fredrik på nio fångade vardera. Alla båtar hade fiskat samma vik innan lunch, men efter pausen hamnade vi alla i olika vikar.

En riktigt god rotfruktssoppa förgyllde lunchen.

En riktigt god rotfruktssoppa förgyllde lunchen.

När vi glider in i viken där vi tänkt fiska möter vi två båtar som glider därifrån. Fisket går trögt och dom som jagar efter börjar ta in gädda på gädda. Bäst går det för Tomasz. När vi med 1,5 timmar kvar går vi in i radiotystnad. Då ligger jag fortfarande i ledning på mina 16 fångade gäddor och Tomasz tvåa på 15 stycken.  Först med 5 minuter kvar lyckas jag hitta rätt igen. En svartvit relaxjigg visa sig fungera. Efter att ha haft en efterföljare som inte ville hugga så la jag iväg ett kast på nytt vatten. Det kastet resultera i tävlingens största fisk.

Tyvärr räcker inte det för att försvara ledningen.

På väg tillbaka efter en händelserik finaldag.

På väg tillbaka efter en händelserik finaldag.

När dagen summeras visar det sig att både Tomasz och Fredrik har lyckats spurta om. Tomasz har med ett grymt eftermiddagsfiske avancerat från en fjärdeplats med 7 gäddor lyckats knipa segern på sina 22 fångade gäddor. Fredrik har på 30 minuter gått från 9 till 19 landade gäddor vilket gav honom andraplatsen. Tätt därefter hamnar jag på en tredjeplats med mina 18 gäddor.

Tidpunkter för alla fångade gäddor.

Tidpunkter för alla fångade gäddor.

 

Nu tar vi nya tag inför 2016!

/Nicklas Hallnor