Jaktiabloggen

Introduktion av Helena Tysk i Jaktia Pro Team

Härmed presenterar vi stolt vår senaste medlem i Jaktia Pro Team: Helena Tysk! Nedan kan ni läsa om Helenas presentation av sig själv, om vem hon är och hennes bakgrund till kärleken för jakt. I fortsättningen kommer ni att kunna läsa Helenas blogginlägg här, samt följa henne i våra kanaler på Facebook, Instagram och Youtube. Ni kan även hitta Helena och resten av Jaktia Pro Team under #jaktiaproteam i våra kanaler på sociala medier. Välkommen Helena!

Jaktia Pro Team Helena Tysk

Mitt jaktliv startade på allvar onsdag den 16 mars runt klockan 14,00 för 11 år sedan hemma på gården. Jag sköt mitt allra första vilt, en räv som kalasade på mina höns. Detta gav rejäl mersmak och i dagsläget tar jag varje möjlighet som bjuds för att jaga. Rävarna har fortsatt i mitt liv och jag har alltid haft förkärlek till päls och fyra ben. Det verkar som att kärleken till kula kommer att bestå men börjat närma mig hagelskyttet mycket försiktigt.

Med åren har jag gått från vakjakt och passkytt till hundförare, även om jag tycker att alla jaktformer har sin tjusning. Till min hjälp har jag tyska jaktterriers, jämthund, jämte/laika blandras och karelare som jag jagar med från norr till söder i vårt fina rike.

I dagsläget lyckas jag skrapa ihop fler jaktdagar än min make som förmodligen ångrar att han introducerade mig till detta intresse. Vi bor på en gård i mitten av Dalarna med tre söner och ett mindre hjorthägn, så dagarna försvinner snabbt i sysslor.

Jag är engagerad i Svenska Jägareförbundet och arbetar aktivt med att få ut fler kvinnor i skogen genom det kvinnliga nätverket JAQT samt bloggen Vildvittrornasjakt.

Sedan ett halvår tillbaka jobbar jag inom Jaktia som vapenansvarig för Jaktia Falun, och får tillbringa mina dagar bland likasinnade. Mitt yrke är som att vara på samling hela dagarna och jag lär mig något nytt varje dag.

Jag ser fram emot att dela med mig av mina äventyr i skog och mark genom Jaktia Pro Team!