Jaktiabloggen

Nicklas Hallnor blickar fram emot 2016

Nicklas Hallnor ingår i Jaktia ProTeam, som förutom sitt stora intresse för fiske även jagar. Han vill dela med sig av det gångna året och av hans planer inför 2016.

En härlig morgon tidigt i september.

En härlig morgon tidigt i september.

2015 var året då jag sköt stolpe ut om och om igen, året då målsnöret var lite för långt bort för att jag skulle orka hela vägen fram. Jag tappade en betryggande ledning i gäddfajten, jag blev med minsta möjliga marginal nerpetad från förstaplatsen i meterligan, jag var några gram från att nypa 1:a och 3:e plats på abborre i en halvstor tävling här uppe i norr, men med marginalerna på fel sida blev det en 2:a och en 4:e plats.

Älgjakten var fylld av härliga stunder. Har fått uppleva fantastiska ståndskall, varit i händelsernas mittpunkt. Men allt som oftast fredade djur, för mycket ris i vägen, ståndskall på fel marker eller blivit passerad just utom synhåll.

Ståndskall på ko med kalv.

Ståndskall på ko med kalv.

Men överlag måste jag ändå se 2015 som ett bra år. Jag har varit med uppe i toppen i alla tävlingar jag deltagit i, för fjärde året i rad fångat gädda över 10kg och trots att jag missade segern i meterligan, så levererade jag den 4:e bästa totalen genom tiderna.

Årets första, och enda 10+.

Årets första, och enda 10+.

Nu blickar jag framåt mot fiskeåret 2016 som kommer att innebära en hel del nytt för mig, både materiellt men även på andra sätt. Till att börja med så har jag planerat investera i en ny gäddracer. Vad det blir för märke och modell har jag ännu inte bestämt. Men utöver det har jag även en hel del andra planer. Men mer än så kan jag inte säga i nuläget.

Inför gäddfisket 2016 kommer det som vanligt en hel del ny beten. Men det finns ett som sticker ut lite extra som jag tror kommer att få ett ordentligt genombrott. Headbanger Tail. Har själv mixtrat en hel del för att få fram ett tailat bete med livlig oregelbunden gång. Har lyckats halvdant kan man säga. I en hybrid mellan två redan befintliga drag har jag lyckats få fram ett bete som levererat en och annan 100+ under året som gick. Men att jämföra det draget med Headbangern är omöjligt. Har fått äran att provfiska en Headbanger Tail, det har allt som jag försökte få fram med mitt bete, enda skillnaden är att Headbangern inte bara är ett försök, det är ett praktexemplar.

Se till att vässa krokarna ordentligt nu, snart är våren här!
På återseende

//Nicklas Hallnor