Jaktiabloggen

Pyrsch på hjort – Totte Zetterdal

totte_pyrschhjort1

Christoffer Totte Zetterdal har varit ute och pyrschat. Denna gång på hjort. Totte ingår i Jaktia ProTeam.

Jakt med hund är för mig nummer 1, men jag har mer och mer fattat tycke för pyrsch. Bock i augusti eller hjort under höst och vinter är riktigt trevligt.

Nu efter brunstuppehållet på doven så var det dags att försöka komma åt någon fin herre. Just dovviltet är lite knepigt då brunsten infaller mitt i drevjaktsäsongen. I de områden där det finns väldigt mycket dov, och då syftar jag på handjur, så är det helt okej kan jag tycka, att skjuta någon innan brunsten. Men där det är lite mindre med handjur bör man kanske lugna sig till efter brunsten. Och är det väldigt dåligt med handjur, vilket det på många ställen är, så kanske man ska låta bli mellanregistret och bara skjuta spets och skovel. Eller enbart skovel?

Det finns många teorier om hur man ska bära sig åt med förvaltningen, klart är i vilket fall att det på många platser är väldigt dåligt med handjur.

Så, efter några morgnar/kvällar utan att komma åt någon lämplig åkte jag ut en sväng mitt på dagen och smög runt i några backar. Fick syn på en hjort som jag sett många gånger under hösten. Senast för ett par dagar sedan, men då slank han ur näven..

/Totte Zetterdal