Jaktpuls

Vild matlagning med Rasmus och Joppe

 

Ibland kan det vara svårt att hitta på nya saker att göra med sitt viltkött. Därför åkte Rasmus till Stockholm för att träffa Joppe. Joppe är en kock som gärna mixar smaker från alla världens hörn för att hitta nya spännande smaker.

Steam buns 4 portioner

25 g jäst

2 dl ljummet vatten

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 msk socker

0.5 dl matolja

Lös upp jästen i ljummet vatten. Häll i socker, salt och olja. Blanda mjöl och bakpulver, häll sen ner mjölblandningen i vätskan. Kör i degblandare i 10.15 minuter. Degen ska bli seg, slät och lite glansig. Jäs till dubbel storlek i ca 60 minuter.

—————————————————————————————————————-

Steam buns med vildsvinskarré 4 portioner

600 g vildsvinskarré

200 g sjögrässallad

1,5 dl majjonäs

3 msk kimchibase

1 dl wasabiärtor

—————————————————————————————————————-

Vildsvinsfritters 4 portioner

400 g vildsvinsfärs

3 ägg

2 dl vetemjöl

3 dl panko

100 g riven parmesan

2 shalottenlökar

1 chili

2 klyftor vitlök

8 blad isbergssallad

8 små tortillabröd

1,5 dl sweetchili

1 dl limejuice limecest från 2 limes