Evenemang

LANDBYS CUP 2020

Tävling
Plats: Jaktia Östersund
Startdatum: 2020-04-25 00:00
Slutdatum: 2020-07-04 00:00

FÖRÄNDRINGAR FÖR LANDBYS CUP 2020

Utifrån pandemin Corona / Covid -19 så har Landbys tillsammans med arrangörer valt att göra förändringar i årets upplägg utifrån de förutsättningar som just nu råder, ytterligare förändringar inför resp deltävling kan komma att ske och då meddelas det via Landbys hemsida samt facebook- och instagramkonton och även arrangörens olika kontaktytor. Det har skapats en Facebook-grupp som heter LANDBYS CUP som alla kan följa och ta del av senaste nytt.

Varje arrangemang sker helt och hållet utomhus i skogsmiljöer utspritt över flera hektar vilket innebär att folksamlingar på mer än 4-6 personer med behörigt avstånd 1-2 meter mellan sig inte förekommer på någon del av arrangemanget.

3 deltävlingar har utgått från årets ursprungliga program, Dille Gård 9 maj, Hallviken 23 maj samt Häggenås 24 maj vilket medför att cupen för dagen består av 5 deltävlingar enligt de tidigare angivna datumen. För att vara med i den slutgiltiga totala cupsammanställningen så krävs det minst 4 genomförda deltävlingar istället för tidigare 5 deltävlingar av 8, alla som genomfört minst 4 deltävlingar oavsett klass deltar i utlottningen av ett vapenpaket till ett värde av ca 20 000kr.

För att minska / begränsa risken för smittspridning så förenklar varje arrangör sitt arrangemang utifrån de förutsättningar de har, förändringarna syftar till minimal kontakt mellan skyttar och funktionärer.

Starttiden förlängs i år med 1 timma 9,00-12,00, ifyllning av startkort och betalning sker utomhus via swish eller kontanter.

Skytt går med det skjutlag den känner sig trygg med alt helt själv, varje skytt ansvarar själv att hålla avstånd 1-2 meter till övriga människor under hela närvaron, skyttar kan komma behöva hjälpa till med markering inom sitt skjutlag.

Alla som känner mista symptom till förkylning skall ej närvara på arrangemanget.

Enklare servering kan förekomma alt medtag eget fika om det önskas, utgå från att toalett EJ ERBJUDS pga smittrisk däremot är skogarna stora nog för att uträtta ev behov…

Gemensam prisutdelning för resp deltävling utgår pga smittrisk, utlottning av div priser sker efter att arrangemanget avslutats, vinnarna meddelas via telefon senast dagen efter tävlingsdag. För den totala cupen kommer priser att delas ut till de främsta i resp klass.

Resultat samt pristagare publiceras på landbys.se, jaktstigar.nu och Landbys Cups facebooksida.

Stöd er lokala förening / arrangör genom att delta i deras jaktstig alternativt skänk ett bidrag till deras verksamhet, alla bidrag behövs i dessa tider – Ut och Skjut!

LANDBYS CUP 2020

Landbys Cup en serie 22LR-jaktstigar som passar alla åldrar och färdigheter.
Vi skjuter på stillaståendes djurfigurer på varierande avstånd, 10-50m. Stigarna lämpar sig likväl till barn som till erfarna skyttar, ett enkelt och roligt event för jaktintresserade familjer, starttid 9.00-12.00.

Cupen består av 5 deltävlingar där de 4 bästa delresultaten räknas in totalcupen, vinnarna i de 5 olika klasserna; Öppen, Dam, Veteran, Jr utan stöd samt Ungdom med stöd koras vid sista deltävlingen.
För mer info kontakta Landbys alt respektive arrangör.

Tävlingskalender
25 april Krokom Läs resultatet här
2 maj Högarna Läs resultatet här
13 juni Åsarna
27 juni Storåbränna
4 juli Östersund

Se resultat sammanställt cupen hittills här

Läs reglerna här

 

Coronavirus / Covid -19

Med anledning av samhällsutvecklingen pga cornonaviruset / covid -19 så vill vi informera att Landbys tillsammans med arrangörsföreningar av Landbys-Duvan och Landbys Cup följer de lagar och rekommendationer som myndigheterna ger. Historiskt så har inte någon av de tidigare enskilda deltävlingarna samlat mer än 200 personer och de genomförs utomhus vilket medför att de utifrån dagens regelverk är acceptabla att genomföra. Skulle förutsättningar ändras för allmänna arrangemang från myndigheterna så kommer även dessa arrangemang att ändras i linje med lagen.
Varje enskild arrangör fattar egna beslut om genomförande av sin deltävling och det kan under säsongen bli ändrade förutsättningar för respektive deltävling.
Uppdaterad info kommer att finnas på landbys.se

Vår förhoppning är först och främst att viruset besegras inom snar framtid men också medans kampen mot viruset pågår att vi människor fortsatt aktiverar oss utomhus med förstånd där vi finner glädje och hopp i att träffas och genomföra aktiviteter ihop.

Fortsätt kämpa Jämtlänningar, aktivera er både fysiskt och mentalt med förstånd för ert egna bästa!

Rickard Åslund, VD Landbys