Reportage
Grävlingjakt med Totte Zetterdal
Nu startar Jaktiabloggen. Först ut är Christoffer Totte Zetterdal. Han börjar med ett ”gammalt” inlägg från grävlingpremiären, sedan kan du följa Totte flera gånger i veckan från och med nu.

Grävlingpremiär

Väntan är över, den riktiga träningen inför kommande jakter drar igång.

Det är midnatt, om några sekunder blir det ny dag, väntan är över, Grävlingpremiären är här. Ronja släpps vid ett känt tillhåll där jag observerat grävling under hela sommaren. Det tar bara några minuter så har hon hittat den första för natten. Jag hade som mål att det skulle bli varsin grävling åt hundarna, så vi kör på.

totte_grävling_bild2

Freja släpps vid ett gryt, ca 500 m bort kommer upptaget. Grävling nummer 2 är bärgad.

totte_grävling_bild3

Fram åt morgonen får jag syn på en ungräv, så även husse gjorde lite nytta den natten.

totte_grävling_bild5

Här är Cilla ”proffset”. Med runt 200 grävlingar på sitt samvete går man sällan eller aldrig hem tomhänt de nätterna hon släpps. Hon fick gå på frisök innan Rally släpptes. Första upptaget kom lite för nära ett gryt så den slank ner, skickar iväg henne igen och efter 10-15 min kommer nästa upptag. Grävling nummer 3 för natten.

totte_grävling_bild4

Detta är sista släppet, Rally släpps vid några mindre holmar. Efter mycket rotande hittar hon till slut en grävling och med det åker vi hem med 4 grävlingar och en räv. Klockan blev runt 05:00 innan vi gav oss.