Reportage

Helena Tysk på Bockpremiär 2017

Helena Tysk är medlem i Jaktia Pro Team. Häng med när hon berättar om hur bockpremiären gick till, och vad hon gör när hon inte jagar. Följ Helena och och de andra Jaktia Pro Team medlemmarna på Jaktiabloggen, på Jaktias instagram (jaktiase), Jaktias Facebook och YouTubekanal.

För mig känns det som att bockjakten är starten på hela den efterlängtade hösten och är med bara namnet som en jaktmorgon, laddad med förväntan!
Vill man så kan man, va?

Klockan ringde 02,45. Ute och smög runt vid 04. Såg totalt tre bockar varav en vi kom åt. Eftersom jag har en snäll och förstående make behövde vi inte ens köpslå om vem som skulle få prova lyckan först! Flera år på rad så har vi lyckats få varsin bock på premiär morgonen men denna morgon satt Per bredvid och filmade det hela med systemkameran. Vilken lycka att få allt på film, har stor förståelse för de som har filmkamera med sig ut.

 

Att få uppleva allt om och om igen, vilken lycka.
Vi såg först just denna bock långt ute i ett kornfält med bara öron och huvud som stack upp. Smög fram så jag kunde ta stöd mot ett träd. Efter lång väntan (ingen lockpipa med, orutinerat) där bocken kunde gå åt vilket håll som helst slutar den med att den sakta kommer närmre och till slut stiger fram med bredsida så att min underbara 8×57 JS Merkel Helix Lady Noblesse med Stalon ljuddämpare gör exakt som jag vill.

Bocken slår ihop direkt vilket är alla jägares perfekta moment.
Ta ur fick jag göra själv men det gör jag med glädje av respekt för viltet jag fält. Nu har vi snart viltkött i frysboxen igen, det har sinat hårt med tre söner i huset varav två är tonåringar.
Tack för att jag får bo i detta land och kunna jaga på det viset vi får göra.

 

Helena tar ur bocken.

Vad jag gör när jag inte jagar just nu?
Jag är tjänstledig från Jaktia Falun men hoppar in lite extra. Jag läser på deltid till hudterapeut i Stockholm en vecka per månad. Däremellan driver jag eget företag med behandlingar samt nagelförlängning. Eftersom jag tycker att mycket är roligt i livet har jag även sagt ja till ett projekt på 50% som administratör för Svenska Jägareförbundet på kontoret i Falun där jag avlastar i administrativa frågor bla medlemsservice och viltdata fram till nyår. Ett spännande och ärofullt uppdrag då jag anser att vi alla jägare måste hjälpas åt för att vi ska få fortsätta jaga så fritt som vi ändå har det i Sverige. Vi är bara ca 3% av Sveriges befolkning och genom samarbete kan vi få de övriga 97% av Sveriges befolkning lika positiva till jakt som du och jag. Är du medlem i Svenska Jägareförbundet? Om inte hjälper jag dig till det, mejla på [email protected]

Tänkte väl att jag ska hinna med lite jakt i höst också, inte bara jobba med jakten genom Jaktia & Svenska Jägareförbundet. ;) Dock blir det ingen björnpremiär för mig detta år men ser fram emot dovpremiären istället.

Hoppas att även du lever livet, hittar tiden och får en fantastisk höst!