Reportage
Jaktia Pro Team
Nicklas Hallnor och Viktor Sundkvist

Jaktia Pro Team Fiske

Jaktia Pro Team Fiske har börjat ta form under hösten och de första profilerna vi rekryterat till vårt team är sportfiskarna Nicklas Hallnor och Viktor Sundkvist. Båda är uppvuxna och boende i Arjeplog i ett otroligt vackert och vidsträckt område som kan stoltsera med några av Sveriges absolut bästa fiskevatten.

Gäddfajten

Både Nicklas och Viktor har de sista åren fokuserat mycket av sitt fiske till gädda och resultaten de uppnått är häpnadsväckande. Det började med att Nicklas vann den individuella tävlingen Gäddfajten år 2012. Året efter fick Nicklas med Viktor på tåget och och under både 2013 och 2014 har de båda dominerat kvalet i tävlingen. I år slutade Viktor kvalet på smått fantastiska 598 centimeter räknat på fem gäddor. Nicklas var hack i häl med 596 centimeter. I finalen på Åland gick det däremot inte lika bra och de fick se sig slagna av årets Gäddfajtvinnare Tomasz Andersson. Läs gärna Viktor Sundkvists reseskildring om finalen i Gäddfajten 2014 på Jaktiabloggen.

Gäddfajten 2014

Finalisterna Gäddfajten 2014: Tomasz Andersson, Harri Nyman, Nicklas Hallnor, Robert Johansson, Tomas Norman. Nedre raden: Viktor Sundkvist

82,8 meter gädda

Nicklas har även ställt upp i Fiskejournalens tävling Meterligan och det är en tävling som han totalt dominerat de sista två åren. I skrivande stund har Nicklas lyckats komma upp i smått fantastiska 82,8 meter gädda räknat enbart på hans gäddor längre än en meter fångade under 2014.

Trots sitt nuvarande fokus på gädda är både Viktor och Nicklas egentligen allätare inom fiske och vi kan räkna med att de kommer att dela med sig av sina bästa fiskeupplevelser samt att vi kommer få ta del av tips och trix på Jaktiabloggen som hjälper er läsare bli bättre fiskare.

Hängivna jägare

Huvudsäsongen för de båda börjar när isen går i mitten av maj fram till jaktsäsongen drar igång den 1 september. Nicklas fick för övrigt en flygande start på årets jaktsäsong och sköt en björn. Läs mer om den upplevelsen i hans reportage Älgjaktpremiären – ett minne för livet

björn i kikarsiktet

Björn i sikte