Jaktiabloggen

Niclas Hallnors bästa beten för gädda under 2016

Nicklas Hallnor är medlem i Jaktia Pro Team – Fiske. Följ honom och de andra Jaktia Pro Team medlemmarna här på Jaktiabloggen, på Jaktias instagram (jaktiase)Facebook och YouTube. Vi kallar Nicklas för Gäddkungen från Norr. Det är inte för inte. I detta inlägg rankar han de bästa beten han använde för att fånga sina gäddor under det gångna året 2016.

 

2016 var ett riktigt riktigt bra gädd-år. Startade säsongen med en helg jag aldrig kommer att glömma. Eller vad sägs om 9 st gäddor över 8 kg, med en topp på 10,73 kg. 15 gäddor över 100 cm där de 5 längsta mätte in på totalt 575 cm. Att detta bara var starten på en helt oförglömlig fiskesommar kunde jag aldrig drömma om. Innan isarna åter la på sjöarna hade jag mäktat med att fång 70-90 gäddor över 100 cm. Antalet över 8kg tappade jag räkningen på någonstans i juli, då hade jag lyckats lura närmre 20 st i den viktklassen. Totalt blev det 4 gäddor över 10 kg, varav en på hela 16,13 kg och 134 cm lång.

 

Ja som sagt, ett oförglömligt år. Vissa beten levererade bättre än andra, här nedan kommer en lista på de beten som hjälpte mig att göra 2016 till mitt bästa gäddår någonsin.

På tredjeplats – Line thru trout

Ett lättfiskat bete med otroligt fin gång. Kanske det bete som vi använde oss mest av under våra guidningar. Går att fiska hem både långsamt och snabbt. Lägg till lite vevstopp och gäddan kan inte motstå betet.

 

På andraplats – Pigshad

Ett riktigt trevligt gummibete med bra gång i såväl långsamt som snabbt invevningstempo. I början av sommaren var det betet som levererade bäst. En långsamt invevad pig shad med långa vevstopp kunde gäddorna inte motstå. Var även det bete som lurade sommarens första 10+.

 

 

På förstaplats – Buster Jerk

En klassiker som inte går att vara utan. Ett bete som går att fiska hem på så många olika sätt. Det finns metoder för alla förutsättningar. Toppfiskar 2016 fångade på Buster Jerk – 10,2 kg, 11,7 kg, 16,13 kg.

Vi önskar Nicklas ett ännu bättre fiskeår inför 2017 och vi utmanar honom att slå sig själv…! To be continued…