Jaktiabloggen

Helena på besök hos Gyttorp och Varpsund skyttebana.

Helena Tysk är medlem i Jaktia Pro Team. Du kan följa henne och de andra medlemmarna här på Jaktiabloggen, på vår Youtubekanal samt på vår instagram (jaktiase) och Facebook. Helena berättar i detta inlägget om vikten av rätt optik samt övningsskytte nu under sommaren. Hon har besökt Gyttorp i Karlskoga och skyttebanan i Varpsund, som nyligen vars butik har gått med i Jaktiakedjan. 

Min sommar började med en utbildning nere hos Gyttorp i Karlskoga med Leupold, Norma & Merkel i dagarna två. Vi fick utbildning i optik men även skytte på 400 m samt på 80 meters banan. Alltid lika kul när det smäller. Gillar verkligen Merkel Helix med sin rakrepeter som gör att du blir grymt snabb med ett andra skott. Jag fick även min teori bekräftad att det är viktigt att lägga energi på sin optik för bäst möjligheter i skogen och på banan.

Hoppas du tar tillfälle på semestern och skjuter så mycket du bara kan. Dels är det roligt men det ger dig även så många fler chanser i skogen ju mer du övar.

IMG_7770

Helena med Merkel Helix

 

IMG_7772

Förutom skyttet hos Gyttorp så har jag vart nere på Varpsund skjutbio och haft roligt med mina vänner. Bion är grymt bra övning då man skjuter på en duk. Djuren kommer i olika hastigheter och rutter vilket gör att det liknar en jaktsituation mer än vanliga älgen på 80 meters banan hemma. Under 60 min så intar man 4 bås i biosalen och i vårt falla skjuter man 3 skott rullande vardera. Det kan vara ide att åka ner 8 personer och dela på en timme så bössorna hinner svalna eller att man tar med fler bössor.

IMG_7769

På Varpsund övar man skytte på bioduk.

IMG_7774
IMG_7775

Många inklusive jag kan bli lite nervös först när man kommer till banan, men vet du vad, det spelar ingen roll hur det går utan huvudsaken är att det skjuts och efter några skott så släpper det alltid. Genom träning förstår man sin kapacitet och på banan blir det aldrig några eftersök, så det är här vi ska träna för att bli en säker skytt som aldrig chansar.

IMG_7773

 

IMG_7771

Nu har varpsund blivit en del i Jaktiakedjan!

Det är även väldigt roligt att Varpsund nu blivit en del i Jaktiakedjan! Deras välsorterade butik saluför nu alltså samma kampanjsortiment som resten av Jaktiabutikerna. Jag välkomnar er varmt till Jaktiafamiljen.

Snart är det höst och god fortsättning på vårt nya jaktår!

//Helena Tysk