Jaktiabloggen

Helena Tysk om hennes dagar i jaktbutik

Helena Tysk är medlem i Jaktia Pro Team. Du kan följa henne och de andra medlemmarna här på Jaktiabloggen, på vår Youtubekanal samt på vår instagram (jaktiase). Till vardags jobbar Helena som vapenansvarig för Jaktia Falun. Nedan kan du läsa om hur arbetslivet på Jaktia kan vara. Är du intresserad av att starta en Jaktiabutik? Kontakta vårt huvudkontor på 031-26 40 01 och du får all information som du behöver.

Jobba i jaktbutik

Sedan augusti förra året har jag haft turen att få kalla Jaktia Falun min arbetsplats. Dagarna och månaderna har ramlat på i ett rasande tempo och jag lär mig något nytt varje dag. Jag visste att det var mycket att lära och det är galet roligt att packa min kunskapsryggsäck full varje dag.

Det hela började med att jag skickade ett meddelande till Anette Berghäll som driver Jaktia Falun, att jag gärna ville hoppa in på timmar om det behövdes, då jag tyckte att det verkade som en trevlig arbetsplats. Efter några dagar kommer frågan från Anette om jag är intresserad av tjänsten som Vapenansvarig. Vi träffas över en lunch där vi i lugn och ro kunde se om det var något som skulle kunna vara möjligt och passa både företaget och mig. När lunchen gått så kändes allt rätt och jag förstod att jag skulle få stora utvecklingsmöjligheter och massor med ny kunskap. Att jobba med vapen var ingen självklarhet utan en utmaning där jag tänkte: ”Hur svårt kan det vara” och ”Jag måste ju prova i alla fall” samt ”Ingen minns en fegis”, som min vän Annie Seel säger!

Helena är vapenansvarig för Jaktia Falun

Helena är vapenansvarig för Jaktia Falun

Kundkontakten och service yrket kände jag mig trygg i redan och en hel del jaktdagar har jag lyckats få ihop, men detta är något helt annat. Från morgon till kväll är jag på ”samling”. Jag möter människor i alla dess former, från de som älskar naturen utan att jaga, de som läser jägarexamen, till de som är proffs på ammunition och ballistik. Som sagt hela spannet och jag befinner mig någonstans mittemellan och med ödmjukhet och nyfikenhet tar jag mig igenom dagarna.

Vad gör jag om dagarna då? Min roll är vapenansvarig och att se till att allt i bunkern är i sin ordning. Allt ifrån att skiva in nya vapen i registret, kassan och lagret till att alla skyltar är uppdaterade och beställa det som fattas i både vapen och ammunitions väg. Samt allt smått och gott däremellan som offerter och övrig kundkontakt. Det blir även planering av aktiviteter som föreläsningar och nu i maj en skyttedag på skjutbana med leverantörer. Alla Club Jaktia medlemmar tillsammans med Jägareförbundet Falu kretsen och JAQT är inbjudna den 6 maj att prova bössor, optik och ljuddämpare.

Helena har ordning på ammunitionen

Helena har ordning på ammunitionen

Det roligaste om dagarna är så klart kontakten med kunderna och att drömma, hoppas och planera nästa ”jaktkamrat” i det nya vapnet för kunden som besöker mig. Deras glädje och förväntning gör mig minst lika glad och deras väntan blir min väntan. Lycka när licensen väl kommit och de får åka hem tillsammans, blir lite känslan av att de lämnar BB och ska nu lära känna varandra på riktigt.

Här hänger de och väntar på sin nya jaktkamrat...

Här hänger de och väntar på sin nya jaktkamrat…

Det roligaste med att jobba på Jaktia är alla möjligheter som ges med en stor kedja. Alla marknadsföringsstrategier, planer och aktiviteter är fascinerande då jag drivit litet företag under många år och nu får se skillnaderna. Här finns musklerna att välja riktning och större möjligheter att utveckla företaget med ett färdigt koncept i ryggen.

Vapenvårdsföreläsning i butiken

Vapenvårdsföreläsning i butiken

När ses vi? Välkommen in!

/Helena