Jaktiabloggen

Jaktia Pro Team: Vård av kängor med Zetterdal

Totte Zetterdal är medlem i Jaktia Pro Team. Du kan följa honom och de andra Jaktia Pro Team medlemmarna här på jaktia.se samt på Jaktias Facebook och Instagram (jaktiase) och under hashtaggen #jaktiaproteam. Såhär i lågsäsong är det viktigt att ta hand om sin utrustning, även om du inte använder det just nu. Du kan läsa om Tottes vapenvård under länken Reportage, samt läsa i detta blogginlägg om hur han vårdar sina kängor.

När jag ändå var i farten med min vapenvård så passade jag på att fräscha upp mina kängor efter den gångna höst och vintern.

Jag har använt Härkila Staika nu i höst och vinter, en känga som jag helt klart kan rekommendera. Sitter bra på foten och i min smak lagom hård. Lagom varma att gå i samt bra grepp. Jag tycker många kängor är alldeles för hårda, men dessa är jag nöjd med.

Totte med sina Härkila Staika under jakt

Totte med sina Härkila Staika kängor under jakt

Kvalitetsmässigt så håller de än, förvånansvärt bra skick efter den gångna hösten och vintern.
Men det går så klart åt att smörja, och inte bara en gång om året…

Under höst och vinter använder jag nästan uteslutande kängor under jakt, och som hundförare går jag en hel del. Jag försöker smörja dem en gång i veckan beroende på hur de ser ut.
Nu till våren gör jag en ordentlig rengöring och smörjer rikligt då jag under våren och sommaren använder mest skor eller stövlar och kängorna ställs undan. Jag försöker smörja dem någon gång framåt sommaren så att de håller sig fina och även till höstens drevjakter drar igång.

Tottes kängor före vård

Tottes kängor före vård

Resultatet!

Resultatet!