Jaktiabloggen

Jaktia på Swedish Game Fair- Tullgarn 2016

Helena Tysk är medlem i Jaktia Pro Team. Du kan följa henne och de andra medlemmarna här på Jaktiabloggen, på vår Youtubekanal samt på vår instagram (jaktiase) och Facebook. I detta inlägg berättar hon om helgen som gick när Jaktia ställde ut på Swedish Game Fair på Tullgarn och visar alla bilder från helgen.

Nu har jag landat hemma med familj, djur och jobb efter grymma dagar på Tullgarns slott och 2016-års jaktmässa.

Glad att jag får möjlighet att representera Jaktia och Jaktia Pro Team under dessa dagar. Under helgen fick jag träffa mina jaktliga kollegor i Pro Team som Christian, Totte och Bula. Trevliga killar med mycket kunskap och jaktglädje. Tillsammans för och med jaktens framtid, får bli vårt nya ledord.

IMG_6782

Bula pratar med ivriga besökare.

IMG_6783

Bula, Mikael Grennard och jag pratar jakt med Adam Alsing.

Jaktias ambassadörer Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Adam Alsing  var också i Jaktias monter. De har nyss börjat jaga (Läs allt om det här), och Adam var i djupa diskussioner om sin egen jakt-bakgrund med farfar, jakten och dess roll för den moderna människan, med oss i montern. Marko kom och skrev autografer och 100 barn fick ett metspö från ABU Garcia.

_F1841-2

Adam Alsing pratar om betydelsen av jakt i dagens samhälle med Jaktias VD Lars Martinsson.

_2048F2291

Marko skrev autografer och barnen fick ett metspö från ABU Garcia.

Marko uppträdde också på stora scen och nämnde att man med jägarexamen inte med automatik är jägare. Han berättade att man lär sig av andra erfarna jägare och att han fått lära sig mycket av kontakterna i Jaktia Pro Team, där han nämnde mig vid namn. Det är jättekul att höra att man är en inspiration för honom och andra nyexaminerade!

_F2223_2048

Marko gjorde succé på stora scen.

_F2327_2048

Marko skött ”elefantbössa” på skjutbanan.

_F2116_2048

_F2055_2048

Jag kom ner sent på onsdagkvällen för att vara redo att bygga monter med teamet i Jaktia från huvudkontoret, Jaktia Kosta, Jaktia Örebro & Jaktia Åkersberga redan på torsdagmorgonen. Så hela torsdagen var iordningsställande och förberedelse. Under helgen dök även Jaktia Norrköping och nya Jaktia Visby upp som stöttning. Det är roligt när man träffar alla kollegor från olika delar av landet, det är en härlig sammanhållning inom Jaktia.

IMG_6835

Jaktia Örebro reser med stil.

Vi hade trevliga mässdagar i samarbete med Zodiac som fanns i vår monter och presenterade världsnyheten Zodiac One. Vi samarbetade även med Aimpoint som man kunde provskjuta .22 skytte med på skjutbanan en bit bort från montern.

IMG_3435

Allra första Zodiac One såld till nöjd kund!

Min plats under roddandet blev med Woodline-kläderna, som är vårt nya tillskott inom Jaktia. Jag ser med spänning fram emot 2017 & 2018 års kollektion då vi har fått sätta vår egen prägel och tanke i sortimentet.  I övrigt var min uppgift under mässan att ansvara för Club Jaktia, som är vår medlemskanal där vi snabbt och före alla andra marknadsför och erbjuder rabatter, specialutgåvor och aktiviteter till våra medlemmar. Vi värvade massor av nya trevliga medlemmar som har jakt och fiske som sitt intresse till vårt nätverk under dessa dagar. Bli gärna medlem om du inte redan är det, det kostar ingenting.

IMG_6784

Club Jaktia tält på Tullgarn.

IMG_6837

Årets kollektion av Woodline är redo för Tullgarn.

I övrigt bytte jag av kollegorna och träffade våra kunder på skjutbanan tillsammans med Aimpoint där det gick att testa H2 samt våra .22 vapen av märket Anschutz, Sako Quad och CZ Brno. Intresset var stort och jag är uppriktigt lycklig att så många jägare förstår vikten av övningskytte i mellansäsong där .22an är ett fantastiskt hjälpmedel.

IMG_6832

Aimpoint skytte med .22 på skjutbanan.

Känslan när vi alla vill åt samma håll och delar samma intresse är obeskrivbar.

Sist men inte minst vill jag lovorda alla våra leverantörer som jag nu efter 9 månader börjar lära känna och skapat en kontakt med. Att träffa er och veta att ni ställer upp på alla mina frågor och funderingar när jag packar min kunskapsryggsäck är guld värt.

IMG_6834

Stort tack till våra leverantörer!

IMG_6829

Väl mött i skog & mark, samt ta vara på denna mellansäsong på bästa vis. Ses vi på en skyttebiograf nära dig inom kort?

 // Helena Tysk