Jaktiabloggen

Nicklas Hallnors i särklass bästa gädd-helg – del 3

Nicklas Hallnor är medlem i Jaktia Pro Team – Fiske. Följ honom och de andra Jaktia Pro Team medlemmarna här på Jaktiabloggen, på Jaktias instagram (jaktiase)Facebook och YouTube. I detta inlägg berättar Nicklas om förra helgen, som visade sig bli en helt otrolig helg med det i särklass bästa fisket han någonsin har upplevt. Detta är tredje inlägget av tre, där han går igenom den överraskande söndagen.

Söndag

Klockan hinner passera 12 innan vi börjar vakna till liv. Ett nattpass i minusgrader hade inte resulterat i mycket annat än kalla händer och is i spöringarna. En eld och några lättrökta älgfärsburgare senare är det åter igen dags för att putta ut båten. Jämfört med tidigare dagar har vinden lugnat ned ordentligt och ligger idag runt 3-4m/s, solen värmer, ibland är det faktiskt riktigt varmt och skönt. Precis som vinden verkar även fisket har lugnat sig. Det är glest mellan huggen, och inte är det någon storlek. Vi fiskar både grunt och djupt. Lite intressant blir det när vi fiskar djupare vatten med riktigt stora tailbeten. Men tyvärr lyckas verken jag eller Magnus med att kroka fisken när det väl nyper till. Vi betar av vikar, sund och djupkanter. Men gäddorna som vi lyckas med att lura är små, och inte heller är det många. Vi bestämmer oss för att fara och plocka ihop våra grejer för att sedan beta av holmsystemet en sista gång innan vi traila upp båten.

Med fullpackad båt glider vi in mellan holmarna. Vi ankrar centralt för att beta av så stor del som möjligt utan att förflytta oss. När huggen uteblir börjar det att mixtras i båten. Tailar hit, tailar dit, en paddel här och lite julgranstrassel där. Men utan större framgångar. Efter att ha fiskat från samma ankring i två timmar bestämmer vi oss för att ankra på två ställen till för att sedan komma tillbaka hit innan vi beger oss hem över. Vi förflyttar oss så att vi når landkanten mot en av holmarna, vilket ger resultat. Mot land hittar vi ett 10-tal huggvilliga gäddor, men dessvärre ingen av storlek. Vi förflyttar oss mot nästa tilltänkta ankringsplats samtidigt som vi betar av vattnet som vi passerar. Jag dundrar iväg min busterjerkt rakt ut över djupkanten som går från 10 upp till 4 meter, låter den sjunka och sen börjar ta hem betet. Precis som betet passerar kanten och kommer upp på 4 meters djup smäller det till, och visst är det en bättre fisk. Några hårda tuffa minuter senare går jag som segrare ur striden. En grov gädda på 102cm med en vikt på 8,9kg ligger i håven. Några bilder och sedan får hon simma tillbaka. En gädda som får bli ett klockrent avslut på en helt fantastisk fiskehelg.

Denna fina gädda på 8,9kg blev startskottet för kvällens fiske.

Denna fina gädda på 8,9kg blev startskottet för kvällens fiske.

Trodde vi. Det visade sig att denna gädda bara var startskottet på kvällens gäddfiske.

 

 

Image-4.png-2Image-3.png

Image-2.png

 

När vi 5 timmar senare trailar upp båten kan vi bara konstatera att vi nyss upplevt vår bästa helg någonsin när det gäller gäddfiske. Med helt sanslösa siffror där vi lyckats fånga 15 gäddor över 100 cm. 9 av dessa gäddor vägde över 8 kg, där topp 5 låg på 10,73 kg, 9,75 kg, 9,34 kg, 9,04kg och 8,9kg.

Image-2.png-2

Denna 109cm långa skönhet som även den passerade 8kg fick sätta punkt på för denna helt fantastiska fiskehelg.

Denna 109cm långa skönhet som även den passerade 8kg fick sätta punkt på för denna helt fantastiska fiskehelg.

Vi hörs snart igen!

 

//Nicklas Hallnor