Jaktiabloggen

Totte Zetterdal testar Garmin Dog Cam

Christoffer (Totte) Zetterdal är medlem i Jaktia Pro Team. Du kan följa honom och de andra medlemmarna här på Jaktiabloggen, på Jaktiakanalen och YouTube, samt vår Instagram (jaktiase) och Facebook. Totte har fått testa en Garmin Dog Cam under ett par månader och i detta inlägget recenserar och berättar Totte om vad han tycker och hur den fungerar.

Garmin har släppt en ny bra att ha pryl som jag testat lite; Garmin Dog Cam.

Den är egentligen tänkt till att ha koll på barnen i baksätet men även kanon att sätta in, som i mitt fall, i hundboxarna.

Totte har testat Garmin Dog Cam.

Totte har testat Garmin Dog Cam, som gör att man kan se hur hunden har det där bak samtidigt som man kör och får guidning av GPSen.

Grundpaketet kommer med en GPS samt en trådlös kamera som monteras på valfritt ställe med det fäste som följer med,  det finns en hel del andra extra fästen att tillgå.

image2

Kameran monteras enkelt på nackstödet eller i burens galler på bara ett par minuter.

När man vill titta till hundarna trycker man på kameraknappen på skärmen så skiftar den från navigation till kameravy, man ställer in hur länge man vill att bilden ska visas så byter den tillbaka automatiskt efter 10 – 30 sek. Det finns även en inställning där GPS’en uppmärksammar dig om att titta till dina medpassagerare när man når sin destination.

image3

Man kan enkelt växla mellan sidan för navigation och hundkameran.

image4

Hundarna har det bra där bak.

Man kan koppla in upp till 4 stycken kameror, och det finns även en särskild backkamera att koppla in vilket jag funderar på att göra. Kameran fungerar lika bra i ljus som i mörker.
Något som jag saknade och som skulle göra kameran mer komplett är en en termometer så man kunde se hur varmt eller kallt det är hos hundarna. Backkameran som går att köpa till är IP-klassad men inte den kameran som är tänkt till bevakning i bil eller kåpa, hundarna blir ofta blöta under jakt bla så det kan bli ett problem. Men det får tiden utvisa. Kameran drivs med 2 vanliga AA-batterier och räcker ca 3 månader beroende på hur mycket den används samt hur kallt det är.

För övrigt tycker jag att det ett bra komplement till pickuper där man har hundarna på flaket. Jag rekommenderar gärna Garmin Dog Cam till dig som hundägare.
Paketpris för GPS och kamera 3199kr

Extra kamera 2099kr
Backkamera Bc 30 1599kr

Väl mött! / Zetterdal

Har du fler frågor angående Garmin Dog Cam? Ta kontakt med din närmaste Jaktiabutik!