Jaktiabloggen

Totte Zetterdal testar Dangate komplett åtelplats

Christoffer (Totte) Zetterdal är medlem i Jaktia Pro Team. Du kan följa honom och de andra medlemmarna här på Jaktiabloggen, på Jaktiakanalen och YouTube, samt vår Instagram (jaktiase) och Facebook. Totte har fått testa en komplett åtelplats från Dangate under en tid. I detta inlägget kan du läsa om vad Totte tycker om den och hur den fungerar.

image1

Jag har testat Dangates kompletta åtelplats. Ett smidigt paket med foderspridare wf-15 inkl batteri, 110 L svart fodertunna med tillhörande benställning.

Monteringen av ben och spridare gör man bäst med en hjälpande hand då det är genomgående bultar till dessa och man behöver då hålla i mutter/bult från varsitt håll. Benen går bra att skruva dit själv, om man inte sätter dit spridaren först (som undertecknad gjorde…)

 

image2
Väl monterad är den smidig att transportera ut i skogen, benen är 2m men är tvådelade så dom tar ingen större plats.
image1
Spridaren är timerstyrd och kan ställas in på upp till 6 spridningar per dag samt motorstyrka i 3 steg. Timern är mycket lätt att förstå sig på. Batteriet som medföljer skall enligt Dangate hålla mellan 4-6 månader, beroende på hur mycket spridaren går samt kyla. Solpanel finns som tillbehör att koppla in på foderspridaren.
image2

Batteri samt timer ryms i behållaren under spridaren.

Något jag använt länge är boktjäran från Dangate. Dels ett måste vid nyetablering av foderplatser/åtel, men även regelbunden påstrykning. Mycket omtyckt.

 

image1-2
Det ska tilläggas att marker med mycket vilt använder större behållare till fodret. Men om det rör sig om utfodring, som i detta fallet till åtel, är Dangates kompletta foderautomat perfekt!
// Zetterdal
Vill du veta mer om utfodring av vildsvin? Läs reportaget här!