Jaktpuls

Bockjakt i skärgården med Zeiss

Bockjaktspremiären kan i det närmsta liknas med älgjaktspremiären. Män, kvinnor och ungdomar går man ur huse för att försöka fälla sin råbock. Det är antagligen det riktiga startskottet för säsongen, en del är mer entusiastiska och en del ser det som en chans att möta naturen och lugnet. I denna filmen går vi ut en kväll där väder och vind ger tålamodet en rejäl utmaning!

Kulgevär, Optik & Ljuddämpare (Guide)

Att välja vad man ska köpa för vapen, optik och ljuddämpare är inte alltid så lätt. Valen är många och ibland kan det kännas som en djungel. Frågorna duggar tätt från er tittare så därför tog vi hem en del av de vanligaste fabrikaten ute på marknaden för att testa, jämföra och ge vår åsikt om vad man kan tänka på inför sitt köp.

Vildare matlagning med Rasmus och Joppe – Älg

Vildare matlagning med Rasmus och Joppe – Älg

I första delen från matlagningen med Joppe var det vildsvin som var köttet vi lagade våra två ”svingoda” rätter på. Denna gång är det skogens konung älgen som kommer stå för smakerna.

Recept:

Steam buns
4 portioner
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk socker
0.5 dl matolja
Lös upp jästen i ljummet vatten.
Häll i socker, salt och olja.
Blanda mjöl och bakpulver, häll sen ner mjölblandningen i vätskan.
Kör i degblandare i 10.15 minuter.
Degen ska bli seg, slät och lite glansig.
Jäs till dubbel storlek i ca 60 minuter.
———————————————————————————————
Älgtaco
4 portioner
600 g älgfärs
2 shalottenlökar
2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
salt
peppar
socker
2 ägg
1 dl majsmjöl
1 dl tärnad feta ost
0.5 dl soltorkad tomat
10 cocktailtomater
1 rödlök
1 dl oliver
8 feffaroni
2 dl creme fraiche
1/2 gurka
2 klyftor vitlök
8 små tortillabröd
———————————————————————————
Steam buns med älgbiff
4 portioner
600 g älgbiff
2 dl majjo
0.5 dl tranbär
50 g potatischips
4 steambuns
2 rödlök

123-lag:
0.5 dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten

Kryddblandning:
2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1/2 msk koriander
2 tsk chiliflakes
salt
peppar
socker

Vild matlagning med Rasmus och Joppe

 

Ibland kan det vara svårt att hitta på nya saker att göra med sitt viltkött. Därför åkte Rasmus till Stockholm för att träffa Joppe. Joppe är en kock som gärna mixar smaker från alla världens hörn för att hitta nya spännande smaker.

Steam buns 4 portioner

25 g jäst

2 dl ljummet vatten

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 msk socker

0.5 dl matolja

Lös upp jästen i ljummet vatten. Häll i socker, salt och olja. Blanda mjöl och bakpulver, häll sen ner mjölblandningen i vätskan. Kör i degblandare i 10.15 minuter. Degen ska bli seg, slät och lite glansig. Jäs till dubbel storlek i ca 60 minuter.

—————————————————————————————————————-

Steam buns med vildsvinskarré 4 portioner

600 g vildsvinskarré

200 g sjögrässallad

1,5 dl majjonäs

3 msk kimchibase

1 dl wasabiärtor

—————————————————————————————————————-

Vildsvinsfritters 4 portioner

400 g vildsvinsfärs

3 ägg

2 dl vetemjöl

3 dl panko

100 g riven parmesan

2 shalottenlökar

1 chili

2 klyftor vitlök

8 blad isbergssallad

8 små tortillabröd

1,5 dl sweetchili

1 dl limejuice limecest från 2 limes

Sommarjakt på Vildsvin med Jaktpuls Rasmus

Skyddsjakten i spannmålen står precis för dörren, en tid på året då vi jägare i regel får uppleva lite sömn. Denna morgon smyger Rasmus och Pelle ut för jakt på vildsvin.

Tillvaratagning av vildsvin med Rasmus

Skottet går, ytterligare ett jaktminne har skapats och allt känns så där härligt som en lyckad jakt gör. Det är efter detta har sjunkit in som det i folkmun vanliga uttrycket ”arbetet” börjar. Viltköttet är en fantastisk resurs som vi jägare verkligen ska känna oss privilegierade att få utnyttja. I denna film visar Rasmus hur du tar tillvara på ditt vildsvin efter skott.

Jaktpuls – Vårjakt på vildsvin

Det var ett tag sedan förra filmen, så är det när tiden inte räcker till. Men jakten har levt även under våren och här är en film från en fin vårmorgon med David Och Ragge.

http://instagram/jaktpuls
http://facebook.com/jaktpuls