Notiser

Jaktia söker franchisetagare

Jaktia söker nu Franchisetagare i hela landet med fokus på Kristianstad, Växjö, Bohuslän, Västerås, Dalsland, Västerås, Eskilstuna, Gävle. 

Jakt och fritid är en bransch som växer snabbt. Precis som Jaktia gör. Idag är vi Europas största butikskedja för jakt-, fiske-, hund- och fritidsutrustning. Men vi vill mer. Vill du? Vi expanderar nu i hela landet och söker franshisinctagare med näsa för affärer som vill vara med och dela vårt framgångskoncept. Har du en befintlig butik och vill göra en nysatsning eller är du intresserad av att starta upp något nytt?

Kontakta Lars Martinsson ([email protected]) VD på Jaktia så får du allt du behöver för att fatta ett klokt beslut.

Korsholm A/S inleder kedjesamarbete med Jaktia

Jaktia utvidgar butikskedjan i Danmark med Korsholm A/S, som tillsluter sig Jaktias franchisekedja.

 Som i alla goda äventyr börjar historien om Korsholm också för länge, länge sedan. Korsholm grundades för mer än 100 år sedan, 1912,  på cirka 15 m2. Sedan dess har det hänt mycket och Korsholm har utvecklat sig till att vara en av Danmarksledande specialiserade butiker inom jakt, fiske och fritid. Butiken är välkänd av de flesta jägare, sportfiskare och utomhusentusiaster över hela Danmark.

Tiden har nu kommit för att skriva nästa spännande kapitel och Korsholm A/S inleder därför ett djupt och tätt samarbete med Jaktia. Korsholm som är en av Danmarks äldsta och största jakt- och fiskebutiker drivs av Lars Korsholm tillsammans med cirka 30 anställda.

-Det känns som en mycket bra lösning, säger Jaktias VD Lars Martinsson. Butikens historia, deras starka position i Jylland och det nya samarbetet innebär att vi ytterligare konsoliderar vår position i Danmark. Det känns bra att stärka vår närvaro här, eftersom det finns stort intresse för jakt och fiske i området.

Tidigare har Korsholm varit en oberoende butik och har inte haft samma möjlighet till gemensamma lösningar.

-Det känns väldigt bra att nu kunna erbjuda ett jämnare utbud och attrahera nya kundgrupper inom jakt, skytte och fritid. Vi lockas till Jaktias franchisekoncept där Jaktia hjälper och stöder ett antal olika konceptlösningar, säger Lars Korsholm.

I och med den nya satsningen kommer Korsholm att kunna erbjuda ett jämnare utbud och snabbare leveranser, till mycket konkurrenskraftiga priser. -Detta kommer att gynna både nuvarande och nya kunder och även stärka vår position i den hårda globala konkurrensen som sker både offline och online, fortsätter Lars Korsholm. Vi är trygga i vårt val och ser fram emot samarbetet med de andra butikerna i kedjan och Jaktias centrala stöd. Gemenskapen som finns inom Jaktiakoncernen kommer att stärka och underlätta våra framtida investeringar.

Förutom jakt-, fiske- och fritidsutrustning erbjuder Korsholm även jaktresor, vapenverkstad, skyttebiograf och intensivkurser för jägarexamen. – Vi har ett brett sortiment och ett stort urval, som rymmer så gott som allt som du behöver för ett aktivt friluftsliv. Vi fokuserar stort på aktiviteter och evenemang för våra kunder och strävar efter att butiken ska fungera som en naturlig mötesplats. Oavsett vilket friluftsintresse du har så välkomnar Korsholm i samarbete med Jaktia dig till vår 5000 m2 stora butik i Skjern nära västjyllandsängarna, eller online på www.korsholm.dk, avslutar Lars Korsholm.

Jaktia är Nordens största franchisekedja för jakt, fiske och fritid med ca 60 butiker i Sverige, Norge och Danmark. Läs mer på www.jaktia.se.

För ytterligare information om Korsholm, kontakta:
Lars Korsholm, Korsholm A/S
T: +45 9680 2020
M:[email protected]

För ytterligare information om Jaktia, kontakta:
Lars Martinsson, VD, Jaktia AB
T: +46 (0)31-264001
M: [email protected]

Korsholm A/S indleder kædesamarbejde med Jaktia

Jaktia udvider butiksnettet i Danmark med Korsholm A/S, som tilslutter sig Jaktia’s franchisekæde.

 Som i alle gode eventyr starter historien om Korsholm også for længe, længe siden – således blev firmaet Korsholm grundlagt for mere end 100 år siden i 1912 på ca. 15 m2. Siden er der sket meget, og Korsholm har udviklet sig til i dag at være en af Danmarks førende specialforretninger indenfor jagt, fiskeri og outdoor, og kendt af alle jægere, lystfiskere og outdoorinteresserede i hele Danmark.

Tiden er nu kommet til at skrive næste spændende kapitel, og Korsholm A/S indleder derfor et dybere og tættere samarbejde med Jaktia. -Korsholm som er en af Danmarks ældste og største jagt- og fiskebutikker drives af Lars Korsholm sammen med ca. 30 ansatte.

-Dette føles som en meget god løsning, udtaler Jaktia’s CEO Lars Martinsson. Historikken omkring butikken, deres stærke position i Jylland og det nye samarbejde gør, at vi yderligere konsoliderer vores position i Danmark. Det føles dejligt at styrke vores tilstedeværelse lige præcis her, da der er stor interesse for jagt og lystfiskeri i området.

Tidligere har Korsholm været uafhængig butik og har ikke haft samme mulighed for fælles løsninger. Det føles rigtig godt nu at kunne tilbyde et endnu bredere sortiment og tiltrække nye kundegrupper inden for jagt, skydning og outdoor. -Vi er tiltrukket af Jaktia’s franchisekoncept, hvor Jaktia bistår og supporterer med en række forskellige konceptløsninger, siger Lars Korsholm.

Det kommer både nuværende og nye kunder til gode at kunne tilbyde et endnu bredere sortiment og hurtigere leverancer, og til meget konkurrencedygtige priser, hvilket vil styrke vores position i den hårde globale konkurrence, som foregår både offline og online. Vi føler os trygge i vores valg og ser frem til samarbejdet med Jaktia’s centrale support og samarbejdet mellem butikkerne. Det fællesskab, der eksisterer inden for Jaktiagruppen, vil styrke og lette os i vores kommende investeringer.

– Udover jagt, fiskeri, sport og outdoor tilbyder Korsholm også jagtrejser, våbenværksted, skydebiograf og intensive jagttegnskurser. Et bredt sortiment og et stort udvalg, der rummer så godt som alt til et aktivt friluftsliv.Vi satser stærkt på aktiviteter og kundearrangementer, og ønsker at butikken skal fungere som et naturligt mødested for vores kunder. Næsten uanset hvilken sports- eller friluftsinteresse du dyrker, byder Korsholm og Jaktia i fællesskab velkommen på vores 5.000 m2 i Skjern tæt på de vestjyske enge, eller online på www.korsholm.dk, konkluderer Lars Korsholm.

Jaktia er Nordens største franchisekæde inden for jagt, fiskeri og outdoor med ca. 60 butikker i Sverige, Norge og Danmark. 

For yderligere information kontakt:
Lars Martinsson, VD, Jaktia AB
T: +46 (0)31-264001

For yderligere information om Korsholm kontakt:
Lars Korsholm, Korsholm A/S
T: +45 9680 2020
M: [email protected]

 

Jaktia nominerade till Årets Franchisebragd och Årets Marknadsförare 2019

Nu är alla nomineringar klara till den årliga Frannygalan den 22 mars på Grand Hotel i Stockholm. Dagen då representanter för Sveriges franchiseföretag samlas för att uppmärksamma berömvärda insatser inom svensk franchise.

De nominerade till ”Årets Franchisebragd” är: Anders Fernlund, Delagott och Jaktia.

”Årets Franchisebragd” delas ut i samarbete med Franchise Arkitekt och tilldelas en person, företag eller organisation som bidragit till att utveckla franchise i Sverige eller utomlands. Juryn värderar insatser för franchising som har givit eko i samhället och som inneburit en beundransvärd expansion eller förändring under året.

 

De nominerade till ”Årets Marknadsförare” är Jaktia, Svensk Fastighetsförmedling och Arken Zoo. 

”Årets Marknadsföring” delas ut i samarbete med TBS Mediabyrå och Priset går till den franchisegivare som använt marknadsföring på ett innovativt och effektivt sätt för att stödja och utveckla sina franchisetagares affär.

– Vi är förstås väldigt glada och stolta att ha blivit nominerade i två kategorier i så hård konkurrens med andra starka kedjor. Detta är ju ett väldigt fint kvitto på vårt arbete i kedjan och ser verkligen med spänning fram emot Frannygalan den 22 mars då det hela avgörs säger Lars Martinsson VD för Jaktia AB.

Jaktia är Sveriges största butikskedja för jakt- och fiskeutrustning och består för tillfället av 37 butiker från Sjöbo i söder till Kiruna i norr. För oss är jakt och fiske en livsstil som handlar om frihet, gemenskap, naturupplevelser och utmaningar.

Jaktia förstärker organisationen med ny Business manager i Danmark

Michael Rigensborg Malmgrenär utsedd till ny Business Manager Danmark och ansvarig för Jaktiakedjans danska butiks- och affärsutveckling. Michael Rigensborg Malmgren tillträder omgående den nya rollen. Michael kommer parallellt även att delvis arbeta med strategiska inköp för hela Jaktiakoncernen och vara placerad i Odense, Danmark.

Michael kommer närmast från Jaguargruppen A/S där han arbetat med inköp men även med IT och marknadsföring.

– Jag är mycket nöjd med den här rekryteringen som kommer att vara ett stort stöd i Jaktias arbete med butiksutvecklingen av Jaktiakonceptet på den danska marknaden. Med Michael kommer vi få en lokal representation som kan fokusera på att effektivisera butiksdriften och att supporta de lokala butikerna på plats. Vi har därmed skapat förutsättningar för att hjälpa butikerna att förstärka kundnyttan, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

– Detta känns riktigt bra att vi så här snabbt har en ansvarig kedjeledare på plats. Butikerna behöver verkligen det stödet för att utveckla sin affärsverksamhet i rätt riktning.

– Vårt nära samarbete med de mest erkända varumärkena, vår långa erfarenhet och vår unika service via butikerna är kärnan i Jaktias verksamhet, menar Lars Martinsson.

Jaktia är Skandinaviens största franchisekedja när det gäller jakt- och fiske med sextio tal butiker . Läs mer på www.jaktia.se

 

För ytterligare information kontakta:

Lars Martinsson, VD, Jaktia AB
Tel. + 46 31- 26 40 01
[email protected]

Nyansættelse hos Jaktia.

Jaktia forstærker organisationen med en Business Manager i Danmark.

Michael Rigensborg Malmgrener udnævnt som Business Manager for Danmark og ansvarlig for Jaktia-kædens danske forretninger mht. butiks- og forretningsudvikling. Michael Rigensborg Malmgren tiltræder med snarlig virkning. Michael kommer også til sideløbende at arbejde med strategisk indkøb for hela Jaktiakoncernen og dette ud fra en placering i Odense, Danmark.

Michael kommer fra en stilling hos Jaguargruppen A/S hvor han arbejdede med indkøb, IT & Markedsføring.

– Jeg er meget tilfreds med denne rekruttering som kommer til at bidrage stort med henblik på at optimere Jaktia`s arbejde omkring butiksudviklingog Jaktiakonceptet generelt på det danske marked. Med Michael får vi en lokal repræsentation som kan fokusere på at effektivisere butiksdriften og supportere de lokale butikker optimalt. Vi har dermed skabt optimale forudsætninger for at hjælpe butikkerne med at forstærke kundeoplevelsen, siger Jaktias VD Lars Martinsson.

– Det føles rigtig godt at vi så hurtigt har en ansvarlig kædechef på plads. Butikkerne efterspørger virkeligt dette tiltag for at kunne udvikle deres forretningsgrundlag i den rigtige retning.

– Vores tætte samarbejde med branchens mest anerkendte varemærker/brands, vores store erfaring og vores unikke serviceniveau i butikkerne er kernen i Jaktia`s virksomhedsgrundlag, mener Lars Martinsson.

Jaktia er Skandinaviens største franchisekæde når det gælder jagt- og fiskeudstyr med ca. 60 butikker.

 

Jaktia expanderar och etablerar 10 nya butiker i Danmark

Sedan några år tillbaka visar Jaktia upp en starkt växande distribution av nya butiker i Sverige och Norge. Nu satsar bolaget vidare med expansionen i Norden och startar upp nya Jaktiabutiker i Danmark.

– Målsättningen är att omsätta en miljard kronor i butiksledet till 2020. Som ett led i detta är planen nu att etablera 15 nya butiker i Danmark till 2019 och vi har redan signat med ett tiotal nya danska Jaktiabutiker, säger Lars Martinsson, VD Jaktia AB, Sverige.

Jaktia är ett av Nordens främsta franchiseföretag inom jakt och fiske med 50-tal butiker i Sverige och Norge. Nu expanderar Jaktia och tar sig även in på marknaden i Danmark där ett tiotal nya butiker är klara. Dessa butiker har tidigare haft ett inköpssamarbete under namnet TopJagt men väljer nu att gå in i ett franchisekoncept med Jaktia.

– Etableringen i Danmark är ett led i en större satsning där vår målsättning är att etablera oss i norra Europa och övriga Norden. Det är en fantastisk tillväxtresa som fortsätter och vi ser verkligen fram emot att öppna upp våra nya butiker i Danmark med det långsiktiga målet om ca 80 butiker i Norden fram till 2020, säger Lars Martinsson.

– Det känns otroligt spännande och roligt att få vara en del av resan som Jaktia gör just nu. Det är ett av Skandinaviens främsta jakt- och fiskeföretag som verkligen ligger i framkant och satsar. Det känns som ett naturligt steg i vår utveckling att gå in i ett samarbete med Jaktia, säger Jacob Willems och Martin Christensen på Odense Jagt & Fritid.

De senaste åren har Jaktia haft en tillväxt på mellan 20-30 procent i befintliga butiker. Med de nya butikerna i Danmark ser man fram emot en spännande utveckling där fackhandeln fortfarande står i fokus.

– För oss är det viktigt med fysiska butiker trots att näthandeln är på ingång. Vi vet att jägare och fiskeintresserade vill komma in i butiken för att se och känna på de tillbehör och produkter som de behöver för att fullända jakt- och fiskeupplevelsen. Med fler nya butiker kommer vi att kunna öka inköpsvolymerna och fortsätta att erbjuda våra kunder det allra bästa inom jakt och fiske, säger Lars Martinsson.

 

Jaktia är Nordens största franchisekedja när det gäller jakt och fiske med 50 butiker.

Läs mer på www.jaktia.se

 

För ytterligare information kontakta:

 

Lars Martinsson, VD, Jaktia AB

Tel. + 46 31- 26 40 01

[email protected]

 

Jaktia Karlstad flyttar till nya lokaler

Jaktia Karlstad inviger sina nya fräscha lokaler på Våxnäs. Blockgatan 10 är adressen och premiäröppningen är tors-lör den 9-11 augusti med massor av fina öppningserbjudanden!

Varmt välkommen!

Vinnare i Club Jaktia utlottning ett samarbete med SJF och ZEISS

Vinnare i Club Jaktia utlottning

Under april fick du som medlem i Svenska Jägareförbundet mitt ett erbjudande om att bli medlem i Club Jaktia och i samband med det vara med i utlottningen utav ett ZEISS Conquest DL 3-12×50 Bel.60 till ett värde av 13.600kr.

Via en slumpgenerator valdes Rasmus Boberg som blivit medlem i Jaktia Falun under perioden. Stort grattis till Rasmus till ditt nya ZEISS sikte.

 Återigen, STORT grattis Rasmus och lycka till med jakten i höst!

Jaktia satsar på rörlig media och förstärker organisationen på flera viktiga områden

Pressmeddelandefrån Jaktia AB 2018-05-25

Jaktia satsar på rörlig media

Jaktia förvärvar filmkanalen ”Jaktpuls” och anställer Rasmus Liljeblad som Digital Chief Editor.

Rasmus som har fem egna hundar och jagar minst 200 dagar om året har gjort sig känd för den breda allmänheten genom att filma sina jakter och lägga upp dem på Youtube kanalen ”Jaktpuls”.

– Med Rasmus i teamet förstärker vi Jaktias satsning på rörlig media. Rasmus kommer att fortsätta på den inslagna vägen att filma genuina och verkliga jakthändelser men även utöka med större jaktreportage och produkttester. Med Jaktia i ryggen ökar vi förutsättningarna för Rasmus att på heltid kunna ägna sig åt att dela sina jakt-, fiske- och naturupplevelser på jaktia.se och kanalen ”Jaktpuls”, säger Jaktias VD Lars Martinsson.

Rasmus ingår även i Jaktia PRO Team och tillträder omgående i den nya rollen på Jaktia AB.

 

Jaktia förstärker ytterligare organisationen på flera viktiga områden

Mästerskytten Nathalie Larsson är ny samarbetspartner till Jaktia och ingår nu i Jaktias PRO Team. Att vara Jaktia PRO Team medlem innebär det för Nathalie att vara ambassadör för skytte och jakt. Med åtta SM-guld, två EM-guld, ett EM-silver och en fjärdeplats i OS i Peking 2008 så är vi väldigt glada att få hälsa Nathalie välkommen till Jaktia PRO Team.

Maria Göransson är nyanställd på Jaktia AB som produktadministratör och blir ansvarig för att digitalisera Jaktiabutikernas inköpsprocess. Digitalisering är mycket viktigt för öka tempot i Jaktias utveckling av franchisekonceptet och för att hjälpa butikerna att fokusera på kunderna. Maria kommer närmast från Tools Sverige AB.

 

Jaktia är Nordens största franchisekedja när det gäller jakt- och fiske med 35 butiker i Sverige och 16 butiker i Norge. Läs mer om oss på www.jaktia.se

För ytterligare information kontakta:

Lars Martinsson, VD, Jaktia AB

Tel. + 46 31- 26 40 01

[email protected]