Notiser

Nyhet från Swarovski – Nya Z8i kikarsikten

Vid IWA i Nürnberg, 4 mars 2016 presenteras de senaste produkterna i branschen.

Vår avtalsleverantör Swarovski Optik presenterar deras nya kikarsikten i serien Z8i. Med uthållighet, kompetens och vision har Swarovski Optik integrerat en ordentlig 8x zoom i en tunn, elegant 30-mm tub vilket skapar en imponerande kombination av styrka och skönhet.

Tydliga linjer, en smal central tub och en kompakt design. Swarowski Optik menar att det är de bakomliggande åren av hög fokus på utveckling som gjort det möjligt att integrera 8x zoom i en smal 30 mm tub. Belysningsenheten är ergonomisk och in- och utzooming ratt är stora så att det kvickt och säkert går att ställa in.

Z8i är ett kikarsikte som passar varje jaktscenario. Kombinationen av en kraftfull 8x zoom och ett omkopplingsbart riktmedel gör kikarsiktet extremt mångsidigt. En speciell nyhet är FLEXCHANGE. Det nya 4A-IF riktmedlet har utvecklats för drevjakt och har en upplyst ring som kan slås på och av med en knapptryckning. Du kan sedan anpassa riktmedlet exakt efter hur situationen ser ut och uppnå större flexibilitet beroende på vilken utmaning du står inför.

Ballistic turret flex (BTF) kan användas med tre olika typer av ringar och fästas med ett enda klick. Du kan använda den som en topp eller sida turret, och kombinera för alla skjutavstånd. Detta gör det möjligt att alltid sikta på önskat avstånd. Om den används som en topp turret kan det kompensera för bullet drop, och när den används som en turret på sidan kan den justera för vind eller estimera sträckan. En låsmekanism förhindrar att den oavsiktligt ändrar sig.

Som extra tillbehör för BTF, ger den personlig ballistiska ringen (PBR) en maximal räckvidd för alla dina jaktavstånd. Den är personligt graverad baserat på dina personliga uppgifter i Swarovski Optiks ballistiska program.

Fyra Z8i modeller för olika sorters jakt:

Z8i 1-8×24 (tillgänglig med tillvalet 4A-IF FLEXCHANGE riktmedel) är det kraftfulla kikarsiktet som lämpar sig för drevjakt. Den imponerar med sitt enastående synfält, vilket är viktigt för att upprätthålla en översikt i snabbt föränderliga situationer och för fatta rätt beslut.

Z8i 1.7-13.3×42 P (tillgänglig med tillvalet 4A-IF FLEXCHANGE riktmedel), ett mångsidigt kikarsikte som lämpar sig för drevjakt och stalking. Den har ett anmärkningsvärt synfält som lämpar sig för drevjakt, och är samtidigt lätt konstruerad, vilket gör den idealisk för bergsjakt.

Z8i 2-16×50 P är ett mångsidigt kikarsikte för stalking, smyg-och drevjakt. Den har ett stort synfält för drevjakt samtidigt som den har alla detaljer som krävs vid långdistansskytte.

Z8i 2.3-18×56 P är ett kikarsikte som tack vare utmärkt optik och hög ljusstyrka visar glasklar sikt även vid dåliga ljusförhållanden och skymning. Med dess höga förstoring och detaljnoggrannhet underlättar kikarsiktet skytte vid långa avstånd.

Swarovski Optik Z8i kikarsikten kommer att finnas tillgängliga på exklusiva fackhandeln från juni 2016.

Läs mer om Z8i här