Notiser

Swarovski STR 80 – ny kikare för långhållsskytte

Pressmeddelande från Swarovski, 1 oktober 2014

STR 80 tubkikare med streckplatta från SWAROVSKI OPTIK: perfektionism in i minsta detalj

Swarovski STR 80 tubkikare

Swarovski STR 80

En tubkikare är ett absolut måste för att sportskyttar och långhållsjägare tillförlitligt och korrekt ska kunna urskilja detaljer på långa avstånd. Med den nya tubkikaren STR 80 från SWAROVSKI OPTIK kan en streckplatta projiceras direkt i bildplanet. Det medför att streckplattan kan aktiveras eller inaktiveras efter behov. STR 80 erbjuder även ett paket med enastående optisk prestanda och lämpar sig väl för dokumentationsändamål, till exempel i kombination med TLS APO digiscopingadapter. Produkten fulländas av en omfattande uppsättning tillbehör. Tubkikaren STR 80 med streckplatta finns tillgänglig på marknaden från december 2014.

Långhållsskytte allt vanligare

Långhållsskytte har blivit en allt vanligare inriktning, i huvudsak inom sportskytte, men även i allt större utsträckning inom jakt. Detta underlättas av innovationer både inom sport- och jaktvapen, men även inom teleoptik. Utmaningarna inom långhållsskytte kommer alltid baseras på skyttens känsla av personligt ansvar och förmåga att göra en realistisk självbedömning. Av särskild vikt är samspelet mellan observation, mätning och avfyrning. För dessa avgörande moment kommer SWAROVSKI OPTIK att erbjuda den nya tubkikaren STR 80 med en projicerad streckplatta från december 2014.

Nya standarder: streckplattan

Den integrerade streckplattan (MOA eller MRAD) i tubkikaren STR 80 har en innovativ design. Den är projicerad och kan även aktiveras eller inaktiveras. Det innebär att den kan användas över hela zoomintervallet och vid ljusa förhållanden (med 10 daglägen och 5 nattlägen). Även diopterstyrkan kan justeras separat. Det gör att du enkelt kan växla mellan att uppskatta avståndet till ett objekt – oavsett om du känner till dess storlek eller om det befinner sig mellan två punkter – och observera målet helt ostört. Streckplattan hjälper dig bedöma sannolikheten att du kommer missa målet, i relation till riktpunkten. Det innebär att du kan göra de justeringar du behöver direkt på kikarsiktet.

Med ny teknik är Swarovski först med att framgångsrikt projicera en streckplatta inuti en tubkikare. Streckplattan kan aktiveras eller inaktiveras efter behov. Den nya tubkikaren Swarovski STR 80 erbjuder ett paket med enastående optisk prestanda.

Beprövad kvalitet: den optiska utrustningen

Med kraftfull, kristallklar HD-optik med linselement av fluor och en frontlinsdiameter på 80 mm, garanterar tubkikaren STR 80 optimal visningskvalitet och imponerande detaljurskiljning även på långa avstånd, så väl som ljusa, naturtrogna bilder även vid dåliga ljusförhållanden. Det lätta aluminiumhuset är robust och pålitligt och beständigheten har testats i alla klimatzoner. Den icke-reflekterande, greppsäkra gummiarmeringen absorberar alla vibrationer. Självklart är även STR-tubkikaren med streckplatta smutsavvisande, dammavvisande och vattentät (upp till 4 m) tack vare intern fokus och fyllnad med inert gas.

Mångsidighet och funktionalitet: tillbehören

Dokumentering av resultat är en viktig faktor, särskilt vid långhållsskytte. STR 80 är idealisk för dessa ändamål i kombination med digiscopingadaptrarna: TLS APO (för SLR- och systemkameror) och PA-i5 (för iPhone 5 / 5S). STR 80 levereras som standard med ett objektivlinsskydd, BT-verktyg och stöd för SSR II teleskopskena. Det integrerade solskyddet förhindrar reflektion av sidoinfallande ljus. MRS set fattningsskena och WE ögonmusslor med vingar finns också tillgängliga.

Swarovskis unika streckplatta

 

Swarovski STR 80 Streckplatta

Streckplatta – Swarovski STR 80

 

Swarovskis nya tubkikare med streckplatta finns tillgänglig i Jaktias butiker i december 2014. HITTA DIN JAKTIABUTIK HÄR

Swarovski Optik