JAKTIA JÖNKÖPING BLIR FÖRST I VÄRLDEN

– öppnar unika älg- och lerduvebanor inomhus

Norra Europas största inomhusarena för jakt, skytte, hund, fiske och fritid, Hulukvarn Arena, tar nu nästa steg i sin satsning. På onsdag förhandsvisar Jaktia Jönköping anläggningens senaste tillskott; skyttebanor för älgjakt och lerduveskytte – inomhus. Och både Svenska Skytteförbundet och länets jägareförbund är lyriska.

Den nya älgbanan är 80 meter lång och ger två skyttar möjlighet att skjuta på löpande älg med elektronisk markering och automatisk utskrift av skjutresultatet. Även lerduveskytte har dubbla skytteplatser och fungerar perfekt som ”prova-på-banor” vid träning inför en jägarexamen eller när det är dags att prova sitt nya hagelgevär. – Två helt unika banor som vi är först med i Europa. Med banorna ger vi jägare och sportskyttar möjlighet att träna och upprätthålla sina kunskaper året om, med den fördelen att de kan göra det inomhus, säger Christian Larsson, vd på Jaktia Jönköping. – Banorna tidsbokas och är öppna för alla. Dessutom kommer det finnas möjlighet att boka instruktör till skyttetillfällen.

Christian Larsson, vd på Jaktia Jönköping meddelar att de nya banorna premiärvisas på onsdag, 23 september och allmänhetens premiärskott kommer att eka i hallen dagen efter. – Självklart går det även att boka vapen om man inte har något eget. – Många har efterfrågat den här sortens träningsmöjligheter och vi är glada att nu kunna öppna hallen. Det här är en rejäl satsning som samtidigt som den gagnar jägare och sportskyttar även stärker Jaktia Jönköping som besöksmål, säger Christian Larsson.

Jonas Edman, förbundschef på Svenska skyttesportförbundet och som vann OS-guld i skytte i Sydney år 2000, välkomnar satsningen. – Till en början är det den jaktanpassade delen av skytte som har mest fördelar av de nya banorna, men möjligheten att även bedriva sportskytte inomhus året om ger ett fantastiskt tillfälle för alla våra skyttar. Inte minst blir det ett stort lyft i vår rekryteringsprocess, säger Jonas Edman. – Våra lerduveskyttar åker ofta utomlands under vintertid för att kunna träna, så de här banorna, tillsammans med de som ska byggas i nästa steg, blir en riktigt häftig och unik möjlighet för skyttarna att stanna i Sverige för att träna.

Gunnar Lindblad, ordförande i jägareförbundet Jönköpings län, är helt inne på samma linje som Jonas Edman. – Det här är jättepositivt samtidigt som det är en fantastisk möjlighet för alla jägare. De nya banorna, i kombination med skyttebiografen, ger en perfekt möjlighet att träna sitt skytte året om och något som har efterfrågats länge. – Nästa steg är att Svenska Jägareförbundet ska godkänna skjuthallen för jägarexamen, men det tror jag inte kommer att bli några problem. Examensproven utomhus genomförs på liknande sätt.

Med en ny möjlighet att kunna ta examen eller provskjuta ett nytt vapen, blir de nya skyttebanorna exklusiva och värdefulla hjälpmedel för jägare och sportskyttar. Men Jaktia Jönköping nöjer sig inte där. – Sedan vi öppnade Hulukvarn Arena för två år sedan har målet med anläggningen varit att hela tiden utvecklas för att ge jägare, sportskyttar och friluftsintresserade personer en aktiv mötesplats, säger Christian Larsson. – Fler saker är på gång och vi ser fram emot att kunna erbjuda ännu fler unika attraktioner framöver.

Kontakt: Christian Larsson, Tel. 036–13 17 00, info@jaktiajonkoping.se

Hulukvarn Arena invigdes i augusti 2018 och är norra Europas största inomhusarena för jakt, skytte, hund, fiske och fritid. Totalt är anläggningen drygt 7 000 kvadratmeter fördelat på stor butik, skjutbanor, skjutbiograf, hundträningshall och restaurang. Hulukvarn Arena ligger praktiskt belägen på Hedenstorps industriområde, strax väster om Jönköping, utmed riksväg 40 och nära till E4.