Jaktia nominerad till ”Årets Franchisekedja” 2021

Nu är finalisterna klara till utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” som varje år delas ut vid Svenska Franchisegalan på Grand Hôtel i Stockholm. I år är det fastighetsmäklaren HusmanHagberg, restaurangkedjan Grekiska grill & bar samt jakt- och fiskespecialisten Jaktia som är finalister. – De utvalda finalisterna har påverkats på helt olika sätt av det senaste årets pandemi. Men gemensamt är att de har varit snabba med att ställa om sina verksamheter och anpassa sig till de nya marknadsförutsättningarna på ett imponerande sätt. Det gör att de alla tre idag står starkare än någonsin och kan fortsätta att expandera och utveckla sina verksamheter, säger Johan Martinsson, vd på Svenska Franchise Föreningen.

Utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” är Svenska Franchise Föreningens eget pris som delas ut till en fullvärdig medlem, granskad och godkänd enligt de europeiska etiska reglerna, som lyckats skapa tillväxt och lönsamhet och samtidigt fungerar som en god ambassadör för företagsformen. Årets gala äger rum den 15 oktober och blir i år återigen ett fysiskt evenemang, något som Johan Martinsson ser fram emot.

Jaktia, som är Sveriges största rikstäckande butikskedja för jakt- och fiskeutrustning med 35 butiker från Sjöbo i söder till Kiruna i norr och ytterligare 25 butiker i Danmark och Norge, är ett exempel på en bransch som har gynnats av en ökad efterfrågan av produkter kopplade till ett aktivt friluftsliv utomhus. Samtidigt har det senaste året inneburit andra utmaningar för att anpassa verksamheten.

– Vi har ökat vår omsättning, fått fler medlemmar och öppnat nya butiker. Tack vare en stark och väl fungerande central inköpsorganisation har vi hela tiden kunnat leverera rätt produkter till våra kunder. Det, i kombination med att vi snabbt ställde om och genomförde många av våra marknadsaktiviteter utomhus, har gjort att vi har vuxit under den här utmanande perioden. Att uppmärksammas som en av finalisterna till ”Årets Franchisekedja” är ett erkännande av vår duktiga butikspersonal som verkligen kan det här med jakt och fiske, säger Jaktias vd Lars Martinsson.