Jaktia ökar med 22 % under första kvartalet 2020

Trots de besvärliga omständigheterna i detaljhandeln kring Covid-19 så har Jaktia ökat med 22 % under första kvartalet 2020. Försäljningen har ökat och fortsätter att öka i butiksledet.

-Vi är väldigt glada att se att kunderna fortfarande kommer till oss under rådande tider. Extra roligt att se är att nya kunder hittar till oss nu när många eftersöker ett aktivt ute- och friluftsliv, säger Lars Martinsson, VD Jaktia AB.

-Många verkar uppskatta de åtgärder som vi gör i våra butiker för att minska smittorisken. Jaktia Jönköping hade en väldigt lyckad Drive-Thru mässa från bilen häromveckan, och flera butiker erbjuder hemleverans eller att kunderna kan komma och handla och hämta utanför butiken, fortsätter Lars Martinsson. Jaktia erbjuder bla. handsprit till kunderna som kommer in till butiken och kunderna uppmanas även till att hålla avstånd.

Sedan en vecka tillbaka kan Jaktias kunder hitta butikernas specifika sortiment av begagnade vapen och optik på jaktia.se igen efter en återlansering. -Lanseringen har varit en succé! Vi tror att detta underlättar ytterligare för våra kunder under rådande omständigheter, att de får ta del av begagnat utbudet redan innan de kommer till butiken. 

När många andra företag och branscher tvingas säga upp och permittera personal står Jaktia fortfarande stadigt och söker istället sommarpersonal. -Vi har tur som har möjlighet att behålla vår personal i dessa tider. Vi uppmuntrar arbetssökande till att höra av sig till närmaste Jaktiabutik med intresseanmälan om arbete inför sommaren då vi behöver sommarvikarier, avslutar Lars Martinsson.

Jaktia är Nordens största butikskedja för jakt- och fiskeutrustning och består för tillfället av 60 talet butiker. För oss är jakt och fiske en livsstil som handlar om frihet, gemenskap, naturupplevelser och utmaningar.

För ytterligare information kontakta:
Lars Martinsson, VD, Jaktia AB
Tel. + 46 31- 26 40 01
jaktia@jaktia.se

Kanaler som uppmärksammat Jaktias Framgång

SVT Rapport Reportage

Svensk Jakt

Jakt och Jägare

Dagens Handel