Mästerskytten - skyttesportens svar på Mästarnas mästare

Nu spelas fem avsnitt av Svenska Skyttesportförbundet produktion ”Mästerskytten” in hos Jaktia Jönköping. I denna variant av Mästarnas mästare kommer vi att få se några av landets vassaste skyttar. 

I Svenska skyttesportförbundet nya satsning Mästerskytten tävlar Nathalie Larsson, Emil Martinsson, Karl Olsson, Rebecka Bergkvist, Morgan Johansson och Elin Åhlin mot varandra i fyra olika grendiscipliner inom gevär, pistol, lerduva och viltmål.
Precis som i SVT-programmet Mästarnas mästare tilldelas deltagarna poäng efter sin placering i varje tävlingsmoment. De två skyttarna som lyckas samla ihop flest poäng totalt i de fyra tävlingsmomenten gör sedan upp i en ren final om Mästerskytten-titeln.

Inspelningen äger rum i Jönköping helgen den 25-27 september. Inomhusgrenarna kommer filmas i Jaktias nybyggda skytteanläggning i Hulukvarn medan lerduvetävlingen kommer spelas in på Nässjö Jaktskyttecenter. 
Slutprodukten blir en fem avsnitt lång följetong som kommer visas på Jaktias och Skyttesportförbundets Youtubekanal med premiär lagom till novemberruskets intåg.

  

- Mästerskytten är ett intressant projekt som vi tror väldigt mycket på. Projektet har många syften men några av de viktigaste är att lyfta fram bredden i Skyttesportförbundets verksamhet, marknadsföra skyttesporten och inte minst; visa upp våra fantastiska skyttar, säger förbundschef Jonas Edman och tillägger: Vår ambition är att programmet ska tilltala en bred målgrupp, där vi förhoppningsvis även kan nå ut till den kategori av tittare som är intresserade av att prova på någon av grenarna i vår idrott. Detta gynnar i sin tur våra många föreningar runt om i Sverige. 

Läs mer