Pressmeddelande - Jaktia lanserar en egen whisky i samarbete med Mackmyra

 

MORGONDIMMA

Morgondimma är den första samlarutgåvan i en serie om tre från Jaktia. Samarbetet mellan Mackmyra och Jaktia hyllar den svenska naturen i både smak och upplevelse! Utgåvan Morgondimma lanseras den 9e december i Systembolagets beställningssortiment.

Det är genom Mackmyras koncept Private Selection som Jaktia har fått möjligheten till att skapa sina egna whiskys, och där Mackmyra står för tillverkning och distribution, men Jaktia för det kreativa smak- och designskapandet.

”Vi på Jaktia har namngett vår whisky Morgondimma för att återspegla känslan som vi jägare känner när vi sitter på pass en tidig jaktmorgon. Man tittar ut över landskapet och ser morgonsolen tina upp jorden som får dimman att lätta. Det är en känsla av lugn, tystnad, förväntan, stilla njutning och gemenskap, och det är den känslan vi vill förmedla genom vår whisky” säger Lars Martinsson, VD på Jaktia.

Jaktia har gjort sig kända i jakt-, fiske-, frilufts- och hundkretsar med sina högkvalitativa produkter från välkända varumärken. Nu lanserar vi en whisky med samma höga klass som skall spegla den känsla man får när man träder in i någon av Jaktias välkomnande butiker.

Efter att Jaktia träffat Patrick Björsjö, Experience manager, Mackmyra whisky, stod det klart för oss att vi har mycket gemensamt. Hantverk, känsla för varumärket, Sveriges natur och njutningen i livet. För både Jaktia och Mackmyra är det viktigt att förmedla detta genom högkvalitativa produkter och minnesvärda upplevelser.

Jaktia lanserar en whisky med stark karaktär lagrad på 200-liters ex-Bourbonfat i dryga 12 år. Bourbonfatet är ett klassiskt whiskyfat av amerikansk ek som ger whiskyn en sötaktig doft och en vacker gyllene färg. Smaken blir rund och mjuk med inslag av vanilj, karamell och honung.

Morgondimma, 45%
Färg: Gyllene
Doft: Aromatisk, vanilj, päron & chokladpralin.
Smak: Rund och mjuk med inslag av vanilj, karamell och honung. Med toner av gröna äpplen, banan och Mackmyras typiska päron.
Eftersmak: Lätta toner av kola och vaniljsötma

-”Representanter ifrån Jaktia, spenderade en heldag i Mackmyra whiskyby och lärde sig allt om destillering och lagring av whisky. Inte minst valde de ut ett fat som blev Jaktias smakprofil. Ett fantastiskt trevligt samarbete med opretentiöst livsnjutande i fokus" säger Patrick Björsjö på Mackmyra.

-”Whiskyn som Jaktia valt är Mackmyras Eleganta, orökiga, recept som är lagrat på 200-liters ex-Bourbonfat i dryga 12 år. Våra bourbonfat kommer från Tennessee där de tidigare har lagrat en omgång amerikansk bourbon vilket gett Jaktias whisky fruktiga toner med inslag av gröna äpplen, banan och Mackmyras typiska päron. Lång elegant eftersmak med lätta toner av kola och vaniljsötma” fortsätter Patrick Björsjö.

Jaktias whisky passar lika bra framför brasan en mörk höstkväll som under kristallkronan en afton iklädd elegant smoking.

Morgondimma
Ursprung: Sverige
Säljstart: 2020-12-09
Pris: 749 kronor
Artikelnummer: 8498902
Antal upplagor: 416 st
Volym: 500 ml
Alkohol: 45 %

Morgondimma är den första av tre i en samlarutgåva, signerad Jaktia, och finns i extremt begränsad utgåva att beställa via Systembolagets beställningssortiment.

God Jul och God njutning önskar
Jaktia

 

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

För ytterligare information kontakta:
Lars Martinsson, VD, Jaktia AB
Tel. + 46 31- 26 40 01
lars.martinsson@jaktia.se