SAKO 100 EXPLORER

Idag, onsdag 30:e mars 2022, avslutar SAKO sitt 100-års firande med den officiella lanseringen av sin nya jaktstudsare med pipbytesfunktion och spänntangent – SAKO 100 EXPLORER!

SAKO LANSERAR EN JAKTSTUDSARE MED PIPBYTESFUNKTION

Sako lanserar en studsare med pipbytesfunktion i premiumsegmentet: SAKO 100. De stora nyheterna med Sako 100 Explorer är pipbyte, fjäderbelastad justerbar kolvkam samt spänntangent. Designspråket på Sako 100 är en hyllning till den klassiska eleganta repeterstudsaren men har moderniserats och ger en indikation på hur framtidens Sakovapen kommer att se ut.

Sako 100 är ett riktigt premiumvapen och är den absoluta toppen på företagets produkthireraki inom jaktsegmentet. Vapnet är resultatet av ett århundrade av konstant utveckling och lanseringen är en perfekt avslutning på jubileumsåret.

Raimo Karjalainen – VD på Sako Ltd. kommenterar lanseringen:
- Vårt historiska 100-årsjubileumsår avslutar vi i månadskiftet mars-april och vi går då in i en ny hundraårsperiod. Det finns nog inget bättre sätt att göra detta än genom att släppa en helt ny plattform för våra jaktvapen – SAKO 100. Den nya premiumstudsaren har för oss helt nya tekniska lösningar, och att som 100-åring bryta ny mark är underbart. Jag vill passa på att önska alla våra kunder god jaktlycka med detta nya vapen och att de får härliga upplevelser med en SAKO 100 i sina händer.

Sako 100 kommer i två påtagligt olika skepnader, men rent tekniskt är de båda modellerna identiska:
Den klassiska Sako 100 Explorer Wood, med valnötskolv och klassisk pipa
Den modernare Sako 100 Explorer Carbon med kolfiberkolv och flutad pipa

Studsaren är designad för den mångsidige och variationsrike jägaren, och har fjäderbelastad justerbar kolvkam vilket gör det enkelt att justera vapnet vid pipbyten med olika typer/storlekar av optik monterat på piporna. I underkant på kolven finns en liten lucka där det finns ett utrymme för mindre verktyg till exempel verktyget för justering av avtryckarvikten, samt åtkomst till skruven som håller kolven på plats.

Optiken är monterad på en skena på pipan så vid byte av pipa / kaliber behöver man inte skjuta in vapnet på nytt. Sakos befintliga Optilockringar skruvas i skenan och man kan på så sätt enkelt få den höjd på montaget som behövs beroende på storleken på optiken. Pipa och mekanism har en svart Cerakote Elite beläggning vilket ger en vacker lyster och ett extremt gott skydd mot vädrets makter. Slutstycket har spänntangent, är belagt med en DLC-coating. (Diamond Like Coating) och har fått en utstötare i slutstyckshuvudet för att garantera säkra utkast av tomhylsor.

Avtryckarvikten är ställbar i sex olika lägen, från 750 gram till 1750 gram. Detta gör man enkelt utan någon form av demontering och det valda läget ser man via en indikering från 1-6 i framkanten av varbygeln. Kryssmagasinet är tillverkat i stål och kan laddas på plats i vapnet.

Sako 100 levereras i en exklusiv koffert där det även finns en momentnyckel anpassad för pipbytet.

Vid lanseringen kommer Sako 100 att tillverkas i följande kalibrar:
243 Win, 308 Win, 6.5 CM, 6.5x55 SE, 270 Win, 30-06 Sprg, 8x57IS, 9.3x62, 28 Nosler, 7mm
Rem Mag, 300Win Mag, 375 H&H och 6.5 PRC.

I butik; Vintern 2022
Rek. pris: Sako 100 Explorer Wood 60.000:-
Rek. pris: Sako 100 Explorer Carbon 70.000:- 

Relaterade produkter