PRESSMEDDELANDE: Ranger 6 – ny kikarsiktesserie från Steiner

Steiner Ranger 6 är en ny serie kikarsikten med sex gångers zoom, 92% ljustransmission, stort synfält och Steiners högkontrast ED-linser som sätter en ny standard för sikten i klassen.

Sedan introduktionen av kikarsiktesserien Steiner Ranger med fyra gångers zoom 2015 har Steiner blivit en av de ledande kikarsiktesleverantörerna för jakt i Europa. Nu tar man ett steg ytterligare och släpper en serie med 6 x zoom; Steiner Ranger 6.

Ranger 6-serien har ett 50 % större zoomomfång samt ett antal andra uppdateringar vilket ger den nya serien de allra bästa förutsättningarna att ta upp stafettpinnen från den första serien kikarsikten.

Högkontrast ED-linser ger en krispig naturlig bildåtergivning utan färgstick och gör det tacksamt enkelt att upptäcka viltet. Med 92% ljustransmission får jägaren möjlighet att sitta de där extra minuterna som kan vara avgörande för att lyckas.

Justerrattarna för höjd- och sidledsjustering är förbättrade och ger mycket tydliga klick vid justeringen, detta gör justeringen mer intuitiv och enkel för användaren. Tack vare siktets korta konstruktion är det mycket enkelt att komplettera med värme- eller annan mörkerseende optik.

Siktena har belyst riktmedel 4A-I, med en mycket tydlig röd punkt anpassad för att inte störa mörkerseendet. Rödpunkten blöder inte in i riktmedlet ens vid maximal ljusstyrka i mörkare miljöer. Det är justerbart i 11 nivåer med ett av-läge mellan respektive ljusnivå. Riktmedlet är placerat i andra bildplanet och är därmed inte medförstorande.

Siktet har en 30 mm hårdanodiserad aluminiumtub med en reptålig yta vilket är samma ytbehandling som används på Steiners militära kikarsikten och har därmed testas under extrema förhållanden.

Siktet är vattentätt ned till två meters djup samt är kvävgasfyllt och därmed imfritt.

Modellutbud

Ranger 6-serien består av fyra modeller vilka kommer i två omgångar. Först ut är 1-6x24 och 3-18x56.

Ranger 6, 1-6x24mm

Ett klassiskt drevjaktssikte med stort synfält. Vid 1x zoom är synfältet imponerande 40.75m på 100 meter. Det belysta 4A-I riktmedlet är perfekt för snabb måluppfattning på allt rörligt vilt och passar även utmärkt vid klassisk högviltsjakt. Cirkapris: 16.999 SEK inklusive moms.

Ranger 6, 3-18x56mm

Ett universalsikte för de lite längre hållen och vid sämre ljusförhållanden. 56mm objektivet samlar effektivt ihop ljuset. Med det stora synfältet och det fina ljusinsläppet är siktet mycket lämpligt för smygjakt och vakjakt. Den fina belysta punkten i riktmedlet kan ställas på riktigt låg nivå och gör siktet tacksamt att använda i skymning, även på långa håll då punkten inte täcker för mycket av målet och då kommer även siktets parallaxjustering till nytta. Cirkapris: 19.999 SEK inklusive moms.

I början på 2021 kompletteras Ranger 6-serien med allroundmodellen 2,5-15 x50 och den riktiga långhållsspecialisten 6-30x56.

Cirkapriser Steiner Ranger 6:

1-6x24 16.999 SEK inklusive moms.

3-18x56 19.999 SEK inklusive moms.

2,5-15 x50 18.999 SEK inklusive moms.

6-30x56 20.999 SEK inklusive moms.

Basfakta

 

Riktmedel 4A-I