PRESSMEDDELANDE - SAKO lanserar ny blyfri ammunition - POWERHEAD BLADE

 

SAKO har utvecklat denna nya blyfria BLADE-kula för att tillgodose behoven hos de mest krävande blyfria jägarna. En av utmaningarna i utvecklingen av ammunition med alternativa material har varit otillräckliga prestanda i olika situationer. Att kulan inte expanderar för småvilt eller på långa avstånd eller att kulan fragmenterar ner på nära håll eller vid benträff. Med sin Blade Tip, 100% ren koppar och 5-stegs terminalarkitektur, erbjuder SAKO BLADE utmärkt prestanda på olika skytteavstånd och vid olika storlekar av vilt!

Rek. pris 799 sek

Sako tar täten i utvecklingen av blyfria kulor med introduktionen av Sako Powerhead Blade.

Kulan är tillverkad av 100% ren koppar och har med sin unika BLADE-topp kombinerat med en femstegs expansionsdesign fått optimala egenskaper gällande snabb, kontrollerad expansion även vid låga hastigheter och långa avstånd, samtidigt som kulan håller ihop vid träff i ben och skott på nära håll.

100% REN KOPPARKULA

Ren koppar har oslagbara egenskaper gällande duktilitet, detta ger förbättrad uppsvampning vid låga hastigheter och ett bra alternativ för jägare som söker ett blyfritt alternativ utan att ge avkall på prestanda.

REAKTIV EXPANSIONSDESIGN

Den unika Trippelblads-toppen tillsammans med reaktionsavfasningen påbörjar en omedelbar expansion och optimerad uppsvampning vid träff. Detta sker vid skott på olika avstånd och även oavsett viltart. Tack vare kulans design har den en hög ballistisk koefficient för så flack kulbana som möjligt.

MATCH-GRADE PRECISION

BLADE-kulan bearbetas fram med extrem precision vilket ger bästa möjliga precision och ett konsekvent beteende och gör Sako Powerhead Blade till den bästa blyfria kulan på marknaden idag.

100 ÅRS ERFARHET  

Sako Ltd. har en unik situation med sin tillverkning av både vapen och ammunition. Kombinationen av forskning och utveckling och rigorösa tester ger patroner med konsekvent beteende både i precision och effekt vilket gör att du kan lita på Sakos patroner i alla lägen.