Reportage

Jaktia Pro Team Jakt

HundJaktFilm

Jaktia Pro Team Jakt består av hundförarna och jägarna David Sundell, Mathias Persson, Jocke Mikaelsson, Rasmus Liljeblad och ambassadör Alexandra Hellström. De är alla hängivna jägare och har jagat sedan barnsben.

David Sundell

Jag heter David Sundell, 43 år och bor i Alfta i Hälsingland, men är född och uppväxt uppe i Lappland i en liten by utanför Storuman. Jag är lyckligt gift med Marie sedan drygt 20 år tillbaka och vi har tre gemensamma barn, Matilda, Wilma och Aaron.

Förutom det så har jag 3 stycken goa öst-laikor i mitt hundstall som jag i huvudsak jagar älg med. Idag driver jag ett eget företag som håller på med skogsvård som röjning och plantering. Förutom det så är jag en hängiven jägare, filmare och fotograf som njuter av jaktens fantastiska ingredienser. 

Min vision är att förmedla ”det genuina med jakten” och med det inspirera både unga och gamla jägare. Man kan säga att jag är en kille som jagar efter upplevelserna i skog och mark och på så vis så kommer jag aldrig heller hem tomhänt från en dag i skogen!

Följ David och hans äventyr på hans Instagram och #jaktiaproteam, Jaktiakanalen och här på jaktia.se!

Foto 2020 01 11 12 32 34

Mathias Persson

Mitt namn är Mathias Persson och jag lever mitt liv tillsammans med min fru och våra hundar utanför Urshult i södra Småland.
Jag är från tidig ålder uppvuxen med jakt och sportskytte och minns med glädje förväntningarna och spänningen dagen innan en jaktpremiär eller skyttetävling. Att sedan få träffa vänner och familj på morgonen efter för att gå igenom dagens jakt eller tävling blev en belöning i sig.

Intresset har lett till att jag nu jobbar på Eriksberg Vilt & Natur i Blekinge med jakt, viltförvaltning och en del turism. Finner en tjusning i de flesta jaktformer och försöker hålla ett hundstall som klarar flera uppgifter, allt från apportering till ställande älg och vildsvinshundar.

Höst och vinter fylls veckorna med jakt både på arbetstid och lediga stunder. Under vår och sommar, när jakten inte är lika intensiv och dagarna längre, finns mer tid till att slipa på skjuttekniken. Tränar då både kula och hagel på skjutbanorna i området.

Rasmus och jag har jagat ihop i flera år, så det ska bli kul att vara en del av Jaktia Pro Team och framförallt träffa nya människor i och utanför #jaktiaproteam. 

Följ Mathias och hans äventyr på hans Instagram och #jaktiaproteam, Jaktiakanalen och här på jaktia.se!

Mathias Stående Vapen

Joakim Mikaelsson

Joakim (Jocke) Mikaelsson bor i en liten by som heter Sörvik knappa, 4 mil från Strömsund i norra Jämtland med sin vackra Strömsvattudal och Dunderklumpen som lite av sitt signum. Här bor jag med 3 barn och sambo, ett lugnt gårdsliv med får och höns.

Mitt stora intresse för jakt och natur startade i 5-6 års åldern via jakt och fiskeäventyr med främst min farfar. På den tiden enbart som medföljare på pass då inget större hundintresse fanns i familjen. Med ökande ålder intresserade jag mig mycket för hundarna och hundförarna. Jag hade förmånen att få följa en äldre mycket duktig hundkarl och skogsman på löshundsjakt i de norrländska skogarna och sedan dess har det aldrig funnits några tvivel om vad jag skulle ägna mig åt.

Idag brinner jag för hundjakt i alla former, men all jakt är rolig. Så man hittar mig även på ett pass någonstans där andra hundförare har bättre kunskaper och hundar, på skidor letande den stora svarta tjädertuppen eller lurande nere vid en åkant på våren väntande och hoppandes få syn på bävern. Alla jakter har sin tjusning och en jaktdag i mina ögon är alltid en bra dag!

I hundstallet finns idag tre Jämthundar och en Dunkerstövare, med jämtarna jagas främst älg och björn och det är också de jakterna som ligger mig varmast om hjärtat. Dunkerstövaren jagar hare och det är ju en underbar jaktform där barn, familj och vänner kan umgås och jaga tillsammans. Det är också just det som gör jakten så speciell.. umgänget, förväntningarna, spänningen och glädjen av en lyckad jakt, glädjen hos ett barn eller en ung jaktkamrat vid deras första jakter, unghundens första trevande steg mot att bli den där fullfjädrade jaktmaskinen vi alla vill ha… allt det här är för mig jaktglädje och gör mig bara mera jaktintresserad med åren.

Jag känner mig hedrad och mycket glad för att få vara en del av Jaktia Pro Team och hoppas vi ses på nån jakt där ute snart!

Följ Jocke och hans äventyr på hans Instagram och #jaktiaproteam, Jaktiakanalen och här på jaktia.se!

P1355367 (1)

 

Rasmus Liljeblad

Mitt namn är Rasmus Liljeblad. Jag bor ett par mil söder om Växjö i södra delen av Småland. Jakten började för mig som för många andra genom familj och släkt. Men faktum är att ingen i min egna familj jagade när jag var liten. Däremot så jagar resten av släkten och de flesta har även hundar. Farfar var min stora förebild och mentor i unga år. Farfar och farmor var boende utanför Västervik så det var flera olika former av jakt och viltslag man följde med på ut i skogen.

Som 17 åring köpte jag min första hund, Rocky. En Östsibirisk Laika som verkligen blev en trogen vän och följeslagare i skog och mark. Rocky är idag 11 år och pensionär sedan ett par år tillbaka. Idag ligger han mest framför brasan om kvällarna och njuter av ålderns lugn.

Med tanke på vad jag har för hundar i dagsläget: Östsibiriska Laikor och Plotthundar så kan ni säkert förstå att det är vildsvin, älg och rovdjursjakten som jag brinner för. Men har man svårt för att sitta inne så blir det en hel del av annan jakt. Och jag jagar i princip allt vilt och utövar de flesta jaktformerna som Sverige har att erbjuda. Jag brukar även försöka ta mig utanför vårt underbara jaktland ett par gånger om året för att utforska och uppleva andra typer av jakter och viltslag.

2018 blev jag medlem i Jaktia Pro Team. Vi är en liten grupp människor som brinner för jakten och fisket. Tror till och med vi kan kalla det för livsstil.

Hoppas vi syns någonstans under årets jakter. Ni kan alltid ta del av mina äventyr på YouTube där jag driver kanalen Jaktpuls.

Följ Rasmus och hans äventyr på hans Instagram och #jaktiaproteam, Jaktiakanalen hans Youtubekanal Jaktpuls och här på jaktia.se!

0W7A9874 Preview Maxwidth 2200 Maxheight 2200 Ppi 300 Quality 100 Embedmetadata True

 

Alexandra Hellström - Ambassadör

Uppvuxen på en gård med vilthägn som ligger några mil söder om Örebro. Jag brinner verkligen för jakten och viltet. Andra intressen är foto och fiske. Jakt i Sverige har det blivit mest utav men jag har även jagat en del utomlands i t.ex Afrika och Europa. Jag jobbar på Jaktia Örebro som butikssäljare, ett jobb som jag verkligen trivs med.

Följ Alexandra och hennes äventyr på hennes Instagram och #jaktiaproteam, Jaktiakanalen och här på jaktia.se!

Alexandra