PRODUKTTEST

Jocke från Jaktia Pro Team testar Hällmark stekhäll

Fritid Produkttest

Jocke Mikaelsson från Jaktia Pro Team testar Hällmarks kompletta stekhällsset.

Test av Hällmark set 58

Jag har under våren haft möjlighet att titta närmare på en stekhäll med tillhörande benställning och gasolbrännare närmare bestämt Hällmark set 58.

Vid en första titt kan jag bara konstatera att hällen med sina kraftiga fjäderhandtag och benställningen med 2 brännringar ser rejäla ut, allt utom gasoltuben följer med paketet. För en enkel man som jag själv som oftast lagar mat på häll över öppen eld blev jag glatt överraskad av att vanliga ben medföljde paketet, just för att kunna använda hällen både med gasolbrännaren och traditionellt över öppen eld.

Som namnet antyder så har hällen en diameter på 58cm vilket vid första anblicken såg stort ut, men med en familj på 5 personer insåg jag fort att storleken var helt rätt i jämförelse med min gamla snart 20 åriga häll på runt 40cm.

Hällmark3
Hällmark2

Med spänning tog familjen med sig hällen med tillhörande utrustning på ett första fiskeäventyr, det obligatoriska vårfisket vid en av åmynningarna vid Flåsjön i norra Jämtland.

Ja vad säger man… att stå mitt på sjön en vacker vårdag i solskenet och laga mat åt hela familjen det är ju bara livsglädje i stora mått, att det dessutom görs med en enkelhet och snabbhet som lätt mättar en halv skolklass är ju än bättre.

Detta portabla minikök är mycket flitigt använt under våren och passar lika bra i skogen, på sjön så som hemma på altanen som kompanjon åt den ordinarie grillen, det är enkelt och säkert att använda och jag skulle säga att jag har svårt att se vilken familj som inte skulle ha glädje av det.

Stekhällen är tillverkad i varmvalsat stål och sedan ytbehandlad vilket borgar för lång livslängd, 2 enkla reglage som styr brännringarna gör det enkelt att ställa in önskad temperatur vid matlagningen men också vid varmhållning av maten.

Jag var tidigare in och nosade på möjliga användningsområden för Hällmark set 58, förutom i skogen på sjön eller hemma på altanen så gör den sig utmärkt till den lite friluftsinspirerade middagsbjudningen, vid samlingen med jaktlaget eller som för mig nu senast som inbjuden kock under planeringsdagen på jobbet, mycket uppskattat.

Det blir pluspoäng för

  • Mångsidighet
  • Enkelhet
  • God kvalitetskänsla

Kom dock ihåg att införskaffa en redig stekspade och glöm för all del inte bort smöret. Smaklig måltid och hoppas vi syns där ute i skogarna snart.

Med Vänlig Hälsning Jocke Mikaelsson, Jaktia Pro Team

Relaterade produkter