JAKTIA PRO TEAM

Luftgevärsskytte för små och stora jägare

Fritid Vapen Produkttest

Övningsskytte med luftgevär är ett perfekt sätt att umgås med barnen samtidigt som du utbildar nya skyttar och förhoppningsvis nya jägare i förlängningen.

Familjen har under våren och sommaren skjutit luftgevär tillsammans, inget märkvärdigt arrangemang behövs, barnen och jag har röjt en gammal vändplan i närheten av gården och ställt upp en gammal skolbänk och därmed gjort en alldeles egen skjutbana där vi skjuter på snurrmål,burkar och regelrätta skjuttavlor. Vi har tillsammans tagit fram och gått igenom skjutregler, säker vapenhantering och vikten av kulfång, därmed fick även jag damma av mina kunskaper och tänka till lite över min egen hantering vilket alltid är bra.

Intresset har varit stort från barnens sida då vi gjort allt från att anlägga skjutbana till att hålla skyttetävlingar tillsammans.

Då barnen är ifrån 4 till 12 år så föll valet av vapen på Stoeger RX5 för dom 2 yngsta och en Stoeger RX20 för den äldre, senast nämnda vapen är dessutom ett alldeles utmärkt vapen även för mammor och pappor.

Luftgevärskytte är ett roligt och givande sätt att umgås med barn, familj och vänner och samtidigt få lite försäsongsträning och bygga intresset för skytte och jakt hos barnen. Min uppfattning är att luftgevärsskytte är en alldeles utmärkt träningsform även för oss vuxna jägare, fördelarna är många...billiga vapen, billig ammunition, relativt tyst och rekylfritt skytte som med fördel kan bedrivas i närheten av hemmet.

Vapnen som inhandlades säljs som paket med tillhörande kikarsikte och kikarfäste vilket var väldigt enkelt att montera och skjuta in, jag imponerades av enkelheten med inskjutningen samt vapnens prestanda och precision.

Med lite hjälp så kommer även 4-åringen snart att skjuta träff efter träff och du har en given följeslagare på skyttekvällarna, barnen tycker verkligen att detta är roligt och det gör jag med...

Här följer lite vapeninformation angående de vapenpaket som jag och barnen använt och vilka vi också kan rekommendera till andra som vill anordna egna skyttekvällar och skjuttävlingar under fina vår och sommarkvällar

//Jocke Mikaelsson Jaktia PRO Team i samarbete med testgruppen Shootingstars (Hugo, Joel, Jasmine)

Stoeger Rx5

Rx5 är den minsta modellen med sina 103 cm och 2,6 kg. Vapnet känns mycket robust och har en studsarlik känsla, dubbla kindstöd för att passa både höger och vänsterskyttar. utrustad med automatisk säkring och säljs som paket med en Stoeger 4X32. Cal. 4,5 mm utgångshastighet 200 m/s och 10 joule.

Stoeger Rx20

Rx20 modellen är 111 cm och väger 3,1kg. Samma goda vapenkänsla och tekniska specifikationer som hos lillebror Rx5. Denna säljs i paket med en Stoeger 3-9X40. Båda vapnen uppvisar god kvalité och goda skjutegenskaper och kan varmt rekommenderas till både små och stora jägare!

Relaterade produkter