MAT

Mustig gulasch på vildsvinsfärs

Varför inte mättas av en mustig gulasch-soppa gjord på eget-skjutet vildsvin? Från skog till bord! 

Du behöver:

4 potatisar

1 röd paprika

4 schalottenlökar

2 pressade vitlöksklyftor

1 chili

2 msk olja

500 g vildsvinsfärs

6 dl vatten

1 köttbuljongtärning

500 g krossade tomater

2 tsk kummin

2 tsk paprikapulver välj gärna ett paprikapulver med extra hetta

Salt och peppar

Gör såhär: 

Skala lök och potatis och skär grönsakerna i tärningar. Fräs grönsaker och köttfärs i oljan i en gryta.

Tillsätt vatten, köttbuljongtärning, krossade tomater, vitlök och kryddor. Koka sakta ca 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Till servering: Servera soppan med creme fraiche och varmt vitlöksbröd.

Njut! 

 

Recept skapat av Lisa Borén