REPORTAGE

Öka träffsäkerheten med rödpunktssikten

Jakt

Dåligt väder, svagt ljus och kanske snabbrörliga mål? Då är ett rödpunkt­sikte oslagbart. Håll bara båda ögonen öppna och rikta den röda punkten mot målet. Där du placerar punkten kommer du att träffa. Inte undra på att dessa riktmedel uppskattas av såväl amatörer som yrkesfolk runt om i världen.

Med båda ögonen öppna kan du öka träffsäkerheten.

❱❱❱ PARALLAXFRITT GER PRECISION
På andra rödpunktssikten kan parallaxeffekten göra att du hamnar så mycket som 30 cm fel på 45 meters håll. När du väljer ett rödpunktssikte får du ett parallaxfritt sikte
– och är alltid redo att skjuta när den röda punkten är placerad på ditt mål. Parallaxfritt innebär att även om ögat inte är centrerat i förhållande till siktet så kommer ändå kulan träffa där du placerat punkten.

❱❱❱ DU SER RÖTT, INTE VILTET
Till skillnad från lasersikten så projiceras inte en synlig röd punkt på målet, utan du ser bara den röda punkten på linsen inne i siktet. Rödpunktsiktet använder en lysdiod (LED) som är helt säker för ögat.

❱❱❱ ÅR AV BATTERITID MED ACET
Aimpoint rödpunktsikten har extremt låg energiförbrukning tack vare Advanced Circuit Efficiency Technology (ACET). Det gör att du kan använda samma batteri i flera år innan det behöver bytas.

Relaterade produkter