I första delen från matlagningen med Joppe var det vildsvin som var köttet vi lagade våra två "svingoda" rätter på. Denna gång är det skogens konung älgen som kommer att stå för smakerna.
4 portioner
25 g jäst
2 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk socker
0,5 dl matolja
Lös upp jästen i ljummet vatten.
Häll i socker, salt och olja.
Blanda mjöl och bakpulver, häll sen ner mjölblandningen i vätskan.
Kör i degblandare i 10-15 minuter.
Degen ska bli seg, slät och lite glansig.
Jäs till dubbel storlek i ca 60 minuter.
4 portioner
600 g älgfärs
2 schalottenlökar
2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
salt
peppar
socker
2 ägg
1 dl majsmjöl
1 dl tärnad fetaost
0.5 dl soltorkad tomat
10 cocktailtomater
1 rödlök
1 dl oliver
8 feffaroni
2 dl creme fraiche
1/2 gurka
2 klyftor vitlök
8 små tortillabröd
4 portioner
600 g älgbiff
2 dl majjo
0,5 dl tranbär
50 g potatischips
4 steambuns
2 rödlök
123-lag:
0,5 dl ättika
1 dl socker
2 dl vatten
Kryddblandning:
2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1/2 msk koriander
2 tsk chiliflakes
salt
peppar
socker