Reportage

Totte testar Primos Triggerstick Gen III

Totte Zetterdal är medlem i Jaktia Pro Team. Följ Totte och och de andra Jaktia Pro Team medlemmarna på Jaktiabloggen, på Jaktias instagram (jaktiase), Jaktias Facebook och YouTubekanal. Totte har nu i början på hösten testat skjutstödet Primos Triggerstick Gen III som är en av årets nyheter. Läs mer om vad han tycker!

Nu har jag testat ett nytt skjutstöd, Primos Triggerstick Gen III Jim Shockey Edition, bland annat under spannmålsjakten.

Detta skjutstödet har, som förra modellen Gen II, tre utdragbara ben och ett kamouflage-färgat handtag. Både formen och mönstret på greppet har ny design. Den kan förlängas från 61 cm upp till 157 cm, just denna modell lämpar sig bäst till stående skytte men kan även användas sittande då man kan vrida nedre delen av handtaget och på så sätt fälla ut benet ett snäpp till åt sidorna. Finns även en lägre modell som är mer lämpat för sittande eller knästående skytte. Det blir lite ”svampigare” med denna då man fäller ut benen till max, men det funkar helt okej.  Höjden på skjutstödet justeras med hjälp av avtryckaren på handtaget precis som den förra modellen, och benen justeras individuellt vilket underlättar avsevärt där marken inte är jämn (vilket den i regel aldrig är). En bra finess, om man tycker om att fota/filma är snabbfästet i klykan. Det går att ta bort och sätta dit ett fäste för just kamera.

 

Ett första intryck så här långt är att det faktist funkar bra. Att det skulle vara lite klumpigare att bära med sig än skjutstöd med två ben visste man men det var inte så farligt som jag trodde. Ett mycket stabilt stöd för stående skytte, sitter man och vill ha ett så pass bra stöd som möjligt så skulle jag säga att den lägre modellen är att föredra. Nu under spannmålen eller om man smyger runt i skog så tror jag bipod-modellen är mer lämpad. Det blir lite mycket med tre ben att hålla reda på. Men för mer öppna ytor, på pass till exempel, så funkar det kanon. På pass under drevjakterna där det inte är torn tror jag det kan funka riktigt bra.

 

Så ska man vara riktigt utrustad ska man ha detta stöd, samt den lägre modellen och ett bipod ?.

Skitjakt! /Zetterdal