MAT

Mustig gulasch på vildsvinsfärs

Mat

Varför inte mättas av en mustig gulaschsoppa gjord på eget skjutet vildsvin? Från skog till bord! 

Du behöver:

  • 4 potatisar
  • 1 röd paprika
  • 4 schalottenlökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 2 msk olja
  • 500 g vildsvinsfärs
  • 6 dl vatten
  • 1 köttbuljong
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk paprikapulver (välj gärna ett paprikapulver med extra hetta)
  • Salt och peppar

Gör såhär: 

  1. Skala lök och potatis och skär grönsakerna i tärningar. Fräs grönsaker och vildsvinsfärs i oljan i en gryta.
  2. Tillsätt köttbuljong, krossade tomater, vitlök och kryddor. Koka på låg värme i cirka 10 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Till servering: Servera soppan med creme fraiche och varmt vitlöksbröd. Njut! 

 

Recept skapat av Lisa Borén

Relaterade reportage