Haninge

FiskeVapenHundJaktFritid

Smygöppning slutet maj/ början juni.

Under våren 2024 börjar förberedelserna för öppningen av en efterlängtad jakt-, fiske- och friluftsbutik i södra Stockholm: Jaktia Haninge. Butiken kommer att drivas av entreprenörerna Therese ”Tette” Lindbergh och Johan Brodin som båda har en förkärlek till jakt med sina hundar.

– Vi vill skapa en mötesplats för oss alla som älskar naturen, säger Tette och Johan.

Det har länge funnits en stor efterfrågan på en välsorterad jakt, fiske- och friluftsbutik i södra Stockholm. Jaktia letade i flera år efter lämpliga franchisetagare innan de blev kontaktade av Lindbergh och Brodin som var intresserade av att driva en Jaktiabutik.

Hundförare med stort naturintresse

Tette och Johan bor i Tungelsta i Haninge kommun med tonårssönerna Elvis och Texas. Tette arbetar för närvarande med ekonomi och är viltvårdare i kommunen. Hon tränar hundar och tog jägarexamen 2020. Johan har jagat i 15 år, är egenföretagare och har kört kranbil i många år samt jobbat med viltvård, jakt och skogsvård.

Paret tar varje chans att bege sig ut i skog och mark tillsammans med sina fyra hundar. Tette brinner för viltvård och småviltsjakten. Löshundsjakt är Johans grej och han jagar gärna vildsvin och älg.

Evenemang på många olika teman

Tette och Johan är ivriga och förväntansfulla över att få slå upp portarna till Jaktia Haninge.
– Vi hade helst velat öppna igår! Vi är både lite nervösa och väldigt taggade. Detta är något som vi båda verkligen vill göra, säger de och fortsätter:

– Vår ambition är även erbjuda en variation av event som passar alla. För de som vill ta jägarexamen eller lära sig akut sjukvård på hund ute i skogen. Kanske en kväll om fällfångst eller flugbindning. Varför inte en grillkväll för att få testa hur olika kol brinner och skapar rätt förutsättningar för den bästa middagsupplevelsen. Vi vill knyta samman säcken och få alla att känna sig välkomna, oavsett om du jagar eller har sällskapshund, metar abborre vid en brygga eller fiskar havsöring långt ut i skärgården.

Kontaktinformation och öppettider

E-post:
Adress:
Dammliden 9
137 69 Haninge

Öppettider

Vardagar
10-18
Lördag
10-14
Söndag
Stängt

2024-06-21 Midsommarafton
Stängt
2024-06-22 Midsommardagen
Stängt

Evenemang (0)

    Butiksrelaterat (0)