Jönköpingsbutiken först i landet – erbjuder extrautbildning vid köp av vapen

Vapen

Jaktia Jönköping erbjuder alla som tar jägarexamen och som ska köpa vapen en utbildningsjakt på småvilt.
   – Det är viktigt att lära sig hur man beter sig på en jakt och vad man behöver tänka på i ett skarpt läge, säger ägaren Christian Larsson.

Efter sin examen är man långt ifrån fullfjädrad som jägare. Nu är det viktigt att lära sig hur natur och djur fungerar, vilken utrustning som fungerar bäst, få insikt i olika jaktmetoder samt hur man på ett moraliskt och skonsamt sätt fäller djuret.
   – Tillsammans med en erfaren jägare erbjuder vi därför våra kunder en utbildningsjakt. En mycket informativ och praktisk utbildning där vi tillsammans jagar småvilt under en dag, säger Christian.
   – Alla kanske inte känner några andra jägare eller kan komma med i något jaktlag, så vi vill hjälpa till och låta nya jägare komma i gång genom att erbjuda en dag där vi faktiskt tar med dig på jakt. Och mig veterligen är vi först i landet med detta.

En utbildningsdag kan innebära ett första jakttillfälle för en nyutexaminerad jägare eller till någon som har jägarexamen men som inte har varit ute och jagat på länge. Här ges möjligheten att ställa frågor, komma i gång med jakten och lära sig grunderna hur man ska agera när man står på pass.
   – Precis som med mycket annat handlar jakt om erfarenhet och det krävs mycket tid och övning för att bli en van och rutinerad jägare. Utbildningsdagen gör dig inte till någon färdig jägare, men den är ett viktigt förstasteg på den resan, säger Christian.
  – För en person som precis har klarat av att ta sin licens är detta verkligen en toppenbonus i samband med vapeninköpet.

För mer information, kontakta:

Christian Larsson, ägare, Jaktia Jönköping
Tel. 036–13 17 00
christian.larsson@allezab.se