Jaktia Umeå förvärvar Vapencentrum


Jaktia Umeå förvärvar Vapencentrum 

Jaktia Umeå förvärvar anrika jakt och vapenhandlaren, Vapencentrum. Vapencentrum grundades i Umeå under 1970-talet och omsätter ca 9 mkr/år. I och med affären stängs butiken ner för gott.

- När möjligheten att förvärva Vapencentrum dök upp kunde vi helt enkelt inte säga nej. Formerna för en affär har diskuterats under en tid och nu kändes det "rätt" för oss båda, säger Jöns Petter Lidström, ägare av Jaktia Umeå. 

Jaktia Umeå storsatsar och öppnar upp en ny anläggning med fokus på jakt, sportfiske, båtar och utomhusliv. 

Åren under pandemin har varit butikens absolut bästa hittills och man spår att intresset för naturen bara kommer öka. Nu har Jaktia Umeå vuxit ur sina lokaler och manstorsatsar och planerar att öppna upp en ny anläggning i början av 2022.

- Förvärvet av Vapencentrum passar perfekt in i den satsning vi nu gör för att bli Norrlands största butik inom jakt, sportfiske, båtar, båtmotorer, utomhusliv m.m. I samband med denna affär genomför vi också en stor satsning på e-handel, fortsätter, Jöns Petter

Vi vill göra butiken till ett utflyktsmål, med sina närmare 2000 kvadrat uppdelat på butiksyta, stor vapenkasun och en lounge, vill man skapa en naturlig mötesplats för kunderna att utbyta erfarenheter och kanske en jakthistoria eller två.

Vi kommer att satsa ytterligare på sportfiske, båtar och båtmotorer. Vi vill samtidigt kunna erbjuda kurser och föreläsningar, så som styckning, tillagning av fisk och vinprovning mm. Vi vill ge våra kunder ett mervärde i vår butiksäger Jöns Petter Lidström, huvudägare Jaktia Umeå.

Självklart kommer en välsorterad butik med en hög servicegrad att vara vår fortsatt högsta prioritet. Vi kommer att bygga en komplett butik inom jakt, sportfiske, skytte, båt och utomhusliv och blir när allt är på plats en av de största arenorna i vår bransch, fortsätter Lidström.

- Jaktia Umeå med dess erfarna personal samt planer på ny stor butik i Umeå, känns tryggt att lämna över till, säger John Öhgren, Vapencentrum.

Vart butiken kommer att stå - ja det lämnar vi kunderna att spekulera kring i dagsläget. Vi kommer att släppa den infon i våra kanaler inom kort hälsarJöns Petter Lidström.

- Otroligt roligt för teamet i Umeå som gör stora satsningar just nu. Det skall verkligen bli spännande att följa butikens resa under 2022 säger Lars Martinsson, VD på Jaktia AB.

För ytterligare information, kontakta: 
Jöns Petter Lidström, Jaktia Umeå 
070-699 00 10,jp@jaktiaumea.se