VOM og Hundemat är hundmat till dig som önskar ge din hund den mest sunda och naturliga mat som finns. De bryr sig om deras hundar och de vet att du bryr dig om din. Idag levererar VOM og Hundemat, hundmat till de flesta av världens främsta slädhundsförare och aktiva inom hundsport. De började i köket på gården i Trøgstad. Idag så har VOM og Hundemat en modern produktionsanläggning på deras gård.

VOM og Hundemat Hundfoder

VOM Active

ACTIVE-serien är det första valet om du vill ge din hund ett helfoder. Produkterna är avsedda för normala, friska och vuxna hundar med måttlig till hög aktivitetsnivå. Serien består av tre produkter, som alla innehåller ingredienser från olika djur. ACTIVE-serien kan även användas som tilläggsfoder i kombination med torrfoder eller annat våtfoder.

 

VOM og Hundemat

VOM Hunt

Produkten är speciellt anpassad för jakthundens liv – både före, under och efter jakten. Blandningen består av kyckling (kött, skinn, ben och krås), gris (lever, njure), lax, ägg och ris – och kan användas både som helfoder och tilläggsfoder. HUNT är rik på lättupptagligt fett som ger en långtidsverkande tillgång till energi. Dessutom har produkten en liten andel kolhydrater från ris, som bidrar till att stabilisera magen under stressande perioder, samt ökar kapaciteten under explosiva situationer.

Genom att använda speciellt utvalda råvaror innehåller HUNT alla de näringsämnen som behövs för att bygga upp och underhålla muskler och senor, samt att upprätthålla starka trampdynor, hålla energin uppe genom hela jaktdagen och få en effektiv återhämtning efter avslutat pass.

VOM og Hundemat

VOM Taste

TASTE är en serie med produkter, antingen från en viss djurart eller typ av innanmäte. Produkterna är mycket lämpliga som tilläggsfoder med torrfoder eller som ingrediens i sin egenkomponerade färskfoderblandning. Här är det bara att blanda efter önskemål och behov. Alla sorter innehåller tillsatt vitamin och mineralpremix och går utmärkt att använda som ett komplett foder under perioder vid t.ex. en foderliminering vid allergiutredning. Taste serien består av fem sorter, 100% kyckling, 100% lamm, 100% nöt, 100% nötvom och 100% anka. Vi har planer för fler så håll ögonen öppna och kolla in våra frysar när du är hos din återförsäljare. Vi tillsätter kalcium i de produkter som inte naturlig innehåller ben.

VOM og Hundemat

VOM Puppy

Från den första givan med fast föda är valpen naturligt anpassad till en köttbaserad kost. Vargvalpar slickar vargmamman i munnen som kräks upp sitt senaste byte till de små. På samma sätt slickar valpar sin mamma i munnen och får sin första smak av något annat än modersmjölk. Vom og Hundemat har utvecklat en produkt till valpar som består av kyckling, nötvom, lax, ägg och nötlever. Mixen ger valpen rikligt med nödvändiga näringsämnen och tar särskild hänsyn till valpens protein och energibehov.

Utgå ifrån de vägledande rekommendationerna nedan och anpassa sedan mängden PUPPY utifrån vad just din valp behöver. Det finns inget facit – vissa behöver mer, andra mindre. Valpens energibehov varierar med ras, ålder, storlek, miljö, stress och aktivitetsnivå. Det är därför viktigt att följa valpens vikt och pröva sig fram till vad som är den perfekta dagsransonen och sedan justera längs vägen.

VOM og Hundemat

VOM Digestive

DIGESTIVE består av kyckling, nötvom, ris och betmassa. * Riset kokas så länge att det blir lätt att ta upp. Detta resulterar i en produkt med lägre energitäthet och något lägre upptaglighet. Blandningen innehåller fortfarande huvudsakligen köttråvaror, men med sitt låga kaloriinnehåll samt inslag av fibrer är den bättre lämpad för lågaktiva hundar eller hundar som lider av hård avföring. DIGESTIVE kan användas som ett helfoder eller tilläggsfoder.

* Betmassa är det som blir över från sockerbetor efter att sockret utvunnits. Betmassa ger en måttlig fermentering i tjocktarmen och begränsar antalet elaka bakterier i tarmen. Betfibern är torkad och mald innan den tillsätts i fodret.

VOM og Hundemat

VOM Organic

Organic serien består av kött 100% ekologiskt uppfödda och frigående djur från noga utvalda Debio-certifierad Norska producenter.
Produkten är mycket lämplig som en del av vårt kompletta sammansatta färskfoder eller tillsammans med torrfoder, bara att blanda enligt önskemål och behov. Produkten finns i köttbulleform i påsar som innehåller 560 gram. Håll ögonen öppna, för här kommer det fler ekologiska variationer i framtiden.

VOM og Hundemat

VOM Boost

Boost är ett energitillskott gjort på rent kycklingfett. Animaliskt fett ger ungefär dubbelt så mycket energi som protein och kolhydrater.  Använd Boost när hunden behöver extra mycket energi, till exempel vid jakt, drag eller om hunden behöver gå upp i vikt. Doseringen varierar med bland annat ras, ålder och aktivitetsnivå från ett par teskedar till små hundar till ett par matskedar till större hundar. Servera gärna Boost utblandat med vatten till hårt arbetande hundar under aktivitet.